Temat: Montaż klimatyzacji cennik
Tutaj podaje cennik który znalazłem w sieci
http://www.spec7.pl/montaz-klimatyzacji
Pytanie do Was jest następujące: co sądzicie o tych cenach ?
Ostatnio edytowany przez z.bralczyk (2014-06-07 16:01:54)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.spec7.pl/montaz-klimatyzacji
Ostatnio edytowany przez z.bralczyk (2014-06-07 16:01:54)
Taniocha bierz.
on nie bierze lecz montuje .
Aha
to co tak tanio
Pytanie czy cennik dotyczy samego montażu np. ja klimę kupuję na aukcji, a koleś za tyle montuje, czy cennik obowiązuje na kupione we firmie sztuki?
W Stolicy znajdziesz firmy co robią "prosty montaż" za mniej... Klienci często nie rozumieją, że montaż montażowi nierówny. Moim zdaniem rozmowy o finansach na forum, są lekko destrukcyjne. Zawsze się znajdą ekstremiści cytowani potem przez klienta:
"...panie ja w internecie to widziałem montaż za tyle, a pan tu aż TYLE..."
Ostatnio edytowany przez bartekyogico (2014-03-04 06:29:12)
Z tego co się zorientowałem to cena samego montażu tyle wynosi
Ja się kiedyś pokusiłem na montaż przez znajomego mojego kolegi. Jak dobrze pamiętam to chodziło o kwotę 200 zł za cały montaż. Kasa niby spoko więc się zgodziłem. Najgorsze co mogłem zrobić... Później musiałem wydać na nowy klimatyzator i zakupiłem już w pakiecie montaż. Robiła to firma apeco i wszystko było przeprowadzone profesjonalnie.
Jaka płaca taka wykonywana praca. Ciekawi mnie czy w sezonie mają takie ceny
Jaka płaca taka wykonywana praca. Ciekawi mnie czy w sezonie mają takie ceny
Jasne że w sezonie mają takie ceny ! hehehehehehehehe chyba raczej x2
Przy temp zew około 30 C , ilość wezwań do naprawy przytłacza. Każdy robi swoich klientów, Ci z zewnątrz których firemek(co zakładali splity za kilka złoty) już nie ma- (z powodu takich cen)-i muszą czekać do Października. Niestety ale taka jest smutna prawda dla klientów.
Jak montowali to niech sobie przeglądy poklepią wiosenne
Temat cen montażu szeroki jak morze bałtyckie,jaka cena taka jakosc usługi a niestety nasz rynek to wolna amerykanka,dla porównania w niemczech dzwoniąc do pieciu firm cena za usługe taka sama , u nas hmmm,niestety każdy klient chce jak najtaniej, taka mentalnośc
Wystarczy spojrzeć na przetargi i to nie tylko w naszej dziedzinie, 100%-cena nic się nie zmieni jak tak dalej będzie. Aby wygrać taki przetarg to trza ciąć koszty tj: wynagrodzenie dla pracowników, zamienniki materiałów, redukcja czasu na podstawowe czynności itp.
Wystarczy kontrola firm które wygrywają przetargi bez odpowiednich certyfikatów i wyrzucenie z pracy biorących łapówki.
Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt.
Gdzie sens a gdzie logika takiego postępowania. Powinni takim od razu strzelać w kolano.
Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt.
Gdzie sens a gdzie logika takiego postępowania. Powinni takim od razu strzelać w kolano.
chyba wszyscy mieli takie przypadki: środek sezonu i telefon że klima nie działa...jak przyjedziesz to na skraplaczu 2 centymetrowe "futro"...a przecież klima po serwisie na wiosnę!
3 lata temu w mojej okolicy placówki pocztowe - też ktoś dał ofertę gdzie wychodzilo 40,- /szt. a to przeciez dodatkowo obiekty rozproszone po regionie więc trzeba odjąć koszty dojazdu - wychodzi jeszcze mniej ))
andrewrc napisał/a:Ostatnio startowałem do przetargu i wygrała firma z ceną 39 zł netto za przegląd jednego splita. Urządzeń było ponad 150 szt.
Gdzie sens a gdzie logika takiego postępowania. Powinni takim od razu strzelać w kolano.3 lata temu w mojej okolicy placówki pocztowe - też ktoś dał ofertę gdzie wychodzilo 40,- /szt. a to przeciez dodatkowo obiekty rozproszone po regionie więc trzeba odjąć koszty dojazdu - wychodzi jeszcze mniej
))
No niestety.Ale gdybyśmy porad internetowych udzielali tylko osobom z branży to do takich precedensów by nie dochodziło że podstawowym narzędziem jest pędzel ławkowiec i doniczka balkonowa oraz spryskiwacz ogrodniczy z wodą.Koszt inwestycji sprzętu do serwisowania do 100 PNZ Daje całkiem dobry wynik zarobku firmy.Może dlatego postrzegany jestem jako idiota forumowy?A być może nim nie jestem karcąc tendencyjne pytania w stosunku do osób próbujących wbić się do branży za pomocą forum.Jestem ciekaw ile firm profesjonalnych w bierzącym roku zamknie swoje podwoje pod wpływem nie uczciwej konkurencji opartej na odpowiedziach fachowych uczestnikom tego forum.?Radekklimat napisał.Jak zwykle chciałes zabłysnac i jak zwykle ci nie wyszło, nie masz pojecia o agregatach chłodniczych do samochodowów, nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz.Weryfikuj radekklimat odpowiedzi komu i co.Bo za chwilę zostaniesz bez zajęcia w branży.Oczywiście Tobie to nie grozi.Ale to tylko Twoje mniemanie.Być może krótkowzroczność pewności zawodowej.Strzelają w kolano jak na razie firmom z tradycjami.A firmy z pędzelkiem i doniczką balkonową się śmieją.radekklimat ja nic do Ciebie ani Twojego doświadczenia nie mam.Tylko proszę rozdawaj wiedzę osobom ściśle związanym z branżą.I uwierz że na samochodówce się znam.I wiem dlaczego trzeba zamontować sprężarkę pod odpowiednim kątem.
Ostatnio edytowany przez klimatolog (2014-03-10 18:38:22)
Leszek nie da się internetowo nauczyć chłodnictwa .Dowodem tego jesteś Ty .
Leszek nie da się internetowo nauczyć chłodnictwa .Dowodem tego jesteś Ty .
To nic innego jak zarzut.Zarzut z którym się nie zgadzam się.Cierpliowość posiada granicę proszę pana.Jeśli chodzi o naukę internetową to proszę śię cofnąć w czasie na forum.kto pobierał takich nauk.Jeśli pan zapomniał to skory mogę przypomnieć tendencyjne pytania zawodowe.
Panowie, może zamiast na forum podawać rozwiązanie jak kawę na ławę to naprowadzić amatorów na rozwiązanie i niech trochę pomyślą a nie jak pasożyty czerpią z nas wiedzę.
Co do nauki w internecie, można z forum dużo wynieś wiedzy ale trzeba ją dobrze przesiać bo bzdur nie brakuje.
PS.
Wkurzają mnie takie docinki i przywary jakie sobie czasami piszecie, bo poco?? Życie jest za krótkie i lepiej wypić zimnego browara i rzucić na luz i może przy tym browarze kogoś olśni i wymyśli jak tu skończyć z tymi walizkowcami.
andrewrc popieram wypowiedż.
[url]http://www.[...].pl/templates/_editor/kcfinder/upload/images/montaz_klimatyzacji_ceny.pdf[/url]
Dla klienta przystępne, natomiast dla firmy montażowej "takie sobie" jeśli z tą usługą nie wychodzi
z magazynu urządzenie.
Jeśli mają niskie koszty, własny lokal i z 150 montaży na ekipę rocznie to spokojnie można sobie
tak działać ale rewelacji nie będzie.
Jeżeli dochodzi do usługi urządzenie to już tylko "plus" bo mamy w następstwie konserwację .
Firma montująca nawet 150 jednostek -klimatyzatorów zarabiając na upuście które montuje w pomieszczeniach kuchni restauracji i tak będą w plecy.Bo pędzelkiem nic nie dokonają w ramach przeglądu serwisowego.Jak można proponować klientowi chłodzenie pomieszczeń kuchennych schładzalnikiem pomieszczeń mieszkalnych?Bo chyba tak to się nazywa.Nawet gdyby jakiś informatyk miał kanapę w serweroni to nie można uznać takiego pomieszczenia mieszkalnym.Najgorszym rozwiązaniem w serwerach jest propozycja montażu schładzalnika podsufitowego.Najlepiej nad samym serwerem.Często takie innowacje widziałem.Zapraszam producentów i instalatorów na drogę konteplacji zebranych wniosków w relacji czasu zamontowanych urządzeń.Czasami sami intalatorzy a raczej firmy same kręcą na siebie bata.Będąc zleceniobiorcą jako informatyk zleciłem klimatyzację pomieszczenia.Klimatyzacja to nie tylko temperatura uzyskana w pomieszczeniu ale też odpowiednia wilgotność.To się wiąże z wymianą ciepła.
Ostatnio edytowany przez klimatolog (2014-03-11 20:50:35)
Firma montująca nawet 150 jednostek - klimatyzatorów zarabiając na upuście które montuje w pomieszczeniach kuchni restauracji i tak będą w plecy. [...]
Jeśli trafi ci się temat 150 montaży (do 3mb za sztukę 790 netto zgodnie z cennikiem o którym mówimy) z chęcią go przejmę na swoje plecy byś nie miał strat finansowych
http://www.spec7.pl/templates/_editor/k … i_ceny.pdfPytanie do Was jest następujące: co sądzicie o tych cenach ?
Drogo!!! Tu panowie demontaż + montaż zrobili o wiele taniej no i oczywiście 5 lat gwarancji!!! pod telefonem 24h
Ostatnio edytowany przez MariOo (2018-05-04 18:55:32)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź