![]() |
|
Spotkanie w Szczecinku - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Spotkanie w Szczecinku (/showthread.php?tid=5954) |
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 Miałem dzisiaj okazję zapoznać się z cennikiem usług w branży ogrzewnictwa,oto on: http://www.serwis-unitherm.com.pl/cennik.php Może przemyślicie sobie Koledzy pewne sprawy i zastanowicie się dlaczego niektóre grupy zawodowe mogą zadbać o swój interes? Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 Daleko się nie zagłębiając są przed nami nie musząc wyciągać drabiny robiąc przegląd. Spotkanie w Szczecinku - AS - 2012-04-16 "upewnij się, że serwisant posiada ew. uprawnienia chłodnicze"......świat się kończy. Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 Po prostu oni wejdą w zakres klimatyzacji i chłodnictwa,a my dalej będziemy się spierać czy montaż za 350,czy za 500 Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 awax napisał(a):Po prostu oni wejdą w zakres klimatyzacji i chłodnictwa,a my dalej będziemy się spierać czy montaż za 350,czy za 500A dlaczego firmy branżowe nie utrzymują ceny idąc po kosztach?Nie będąc w temacie zrobię przetarg.Czy najniższa oferta jest konkurencyjną?.Moim zdaniem by najmniej podejrzliwą.Prawda jest taka że hydraulik jest nie obliczalny i nie bojący się wyzwań podbierając robotę i nie mając świadomości nad odpowiedzialnością jej wykonania.Chyba zacznę myśleć po wielu latach nad zmianą kierunku zawodowego.Czy oby nie jest tak że chłodnictwo w ciepłownictwie nie jest zaklejeniem dziury w roku?Przecież możemy robić tak samo jak oni latem uprawiać chłodnictwo a latem ogrzewnictwo.No ale do puenty wątku.Chłodniarz ma swój honor w rywalizacji zawodowej.A dobry i szanowany ciepłownik nie potrzebuje sobie dorabiać na boku będąc dobrym w tym co robi. Pozdrawiam. Spotkanie w Szczecinku - mg - 2012-04-16 Szanuje dobrych ciepłowników, szanujmy się i my. Spotkanie w Szczecinku - mg - 2012-04-16 Tych niemam na myśli Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 Tu nie chodzi o wchodzenie w naszą branżę,zwłaszcza,że to jest energetyka w obu przypadkach. Mi chodziło o to ,że nie ma tam takiego bałaganu i wolnej amerykanki jak w klimatyzacji. Spotkanie w Szczecinku - mg - 2012-04-16 Może dlatego że ciepłownictwo jest starsze (ogrzewanie jaskiń itp)
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 Myślę,że raczej dlatego iż tam pewne wymagania są rygorystycznie przestrzegane. To tylko u nas jest tak,że agregaty kilkudziesięciokilowatowe nie są odbierane protokołem pomimo,że powinny. Po prostu ogólna dezinformacja Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 mentor12 napisał(a):My ich szanujemy nie wpierdalając się w dziedzinę.Czy oni nas?mg Ciepłownictwo a ciepłownictwo.Są kierunki.Główny Energetyk Kraju .Energetyka jest pojęciem ogólnym.Energetyk zakładu energii cieplnej nie oznacza że poradzi sobie na stanowisku kierowniczym zakładu energetyki prądowej
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 nie piszmy pracy dyplomowej na temat klasyfikacji zawodów. Ten temat dotyczy spotkania 21 w Szczecinku i o cenach w ciepłownictwie napisałem jedynie aby pokazać ,że można coś zrobić,ale trzeba razem Spotkanie w Szczecinku - mg - 2012-04-16 awax napisał(a):Po prostu ogólna dezinformacja Problemem jest nawet z rejestracja firmy, musimy się podpinać przy wyborze PKD pod zgoła odmienne branże. Wpisałem chyba osiem nr aby jako tako dopasować działalność do istniejących PKD. Branża chłodnictwo w świetle prawa nie istnieje?. Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 AS Świat się kończy tak samo jak powiedzenie. Niech każdy robi to do czego został stworzony.
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 W klasyfikacji zawodów jesteśmy najczęściej "podpinani" pod budownictwo oraz "inne niesklasyfikowane"To nieporozumienie wynikające z braku wiedzy autorów tych klasyfikacji oraz ,a może przede wszystkim braku upominania się o takowe. Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 A kto montował pierwszym prezydentom-premierom-ministrom?Znacie tą firmę? a czy ktokolwiek widział tą robotę u tych pierwszych?Nie dziwię się że jesteśmy w takiej klasyfikacji
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-16 Nie narzekajmy.Narzekać to moglibyśmy gdybyśmy cokolwiek robili w tym kierunku. Co będzie dalej zależy tylko od nas Spotkanie w Szczecinku - AS - 2012-04-16 mentor12 napisał(a):AS Świat się kończy tak samo jak powiedzenie. Niech każdy robi to do czego został stworzony. KolegoTy to wiesz i ja to wiem, tylko wytłumacz to tym, z których cytat został zaczerpnięty. Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 Ja przerzucę się na ogrzewnictwo pl. doznając olśnienia
Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-16 AS pewnych rzeczy w danym środowisku nie da się wytłumaczyć w sposób racjonalny
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-17 awax napisał(a):Zarząd KCICHIK przygotowuje zapytanie z którym Walne zwróci się do Ministerstwa o interpretację wszystkich obowiązujących nas aktów prawnych oraz wyjaśnienie w jakim terminie zostaną wprowadzone pozostałe wymagane przepisami UE. Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-18 awax napisał(a):awax napisał(a):Zarząd KCICHIK przygotowuje zapytanie z którym Walne zwróci się do Ministerstwa o interpretację wszystkich obowiązujących nas aktów prawnych oraz wyjaśnienie w jakim terminie zostaną wprowadzone pozostałe wymagane przepisami UE. Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-18 awax napisał(a):Witam Spotkanie w Szczecinku - mentor12 - 2012-04-18 Myślę że ci doświadczeni o których wspomniałeś mają więcej do stracenia niż ci nie doświadczeni tam się nie pokazując do zyskania To moje zdanie a każdy może mieć inne.Czym więcej innych zdań tym prawda jest bardziej oczywista.
Spotkanie w Szczecinku - awax - 2012-04-19 Sądzę ,że nikt nie straci ,a wszyscy mogą na tym tylko zyskać. Najbardziej faktycznie najmniej doświadczeni Pozdrawiam |