![]() |
|
SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) (/showthread.php?tid=4079) |
SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - Shitashii - 2012-03-26 No, najlepiej doje.bać karę. Tylko czy te pieniądze z kary zmniejszą (nieistniejący) efekt cieplarniany? A po drugie, te wszystkie opłaty byłyby uczciwe gdyby od tych czynników istniała sensowna alternatywa. To jest coś w rodzaju opłaty klimatycznej jak jadę na wczasy nad morze. Nie chcę, a nie mam wyboru. Chyba, że zostać w domu. A szara strefa znów wzrośnie..... I jak tu być uczciwym? :| SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - mentor12 - 2012-03-26 Może jestem debilem ale zawieszenie wszystkich firm na jeden miesiąc powinno sparaliżować ustawę ludzi debilnych.Wszystkie szpitale bez szczepionek nie mogą funkcjonować.Nie wspomnę o gastronomii która w 50-ciu procentach jest zasilana czynnikiem wycofanym i zakazanym.Szkoda że Tusk kupuje nowe urządzenia. A jestem ciekaw gdzie utylizuje ten pedał zezwalający na takie ustawy nie znając problemu utylizacji. SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - eryk_wiking - 2012-03-26 Artykuł ciekawy, tylko jaki to ma sens? USA, Chiny, Rosja i Afryka itp mają w nosie środowisko, bo wolą się rozwijać, a nie ograniczać w rozwoju. A nagle Europa chce ratować świat przed globalnym ociepleniem. Co to da? Po za kasą dla wąskiej grupy nic. A na naszym podwórku może mniej będzie wulkanizatorów dobijających klimę, ale to też zależy, czy prawo które ma wejść w życie, będzie w jakikolwiek sposób egzekwowane. SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - Shitashii - 2012-03-26 mentor12 napisał(a):Może jestem debilem ale zawieszenie wszystkich firm na jeden miesiąc powinno sparaliżować ustawę ludzi debilnych.Wszystkie szpitale bez szczepionek nie mogą funkcjonować.Nie wspomnę o gastronomii która w 50-ciu procentach jest zasilana czynnikiem wycofanym i zakazanym.Szkoda że Tusk kupuje nowe urządzenia. A jestem ciekaw gdzie utylizuje ten pedał zezwalający na takie ustawy nie znając problemu utylizacji.Miejmy nadzieję, że faktura za przegląd klimatyzacji w kancelariach rządowych znacząco wpłynie na ich budżet. Może przemyślą sprawę. A poza tym, to ostatnio tak się głośno mówiło o uwolnieniu różnych zawodów.... SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - mentor12 - 2012-03-26 No fakt mogę zostać kardiochirurgiem
SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - mentor12 - 2012-03-26 Ale to obietnica zmniejszenia bezrobocia posunęła pis do tego drastycznego kroku. SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - mentor12 - 2012-03-26 Będziemy elastyczni a dłużej popracujemy.Ciekawe tylko w jaką stronę działa ta elastyczność.Nie będę Używał emotikonki z uśmiechem bo to nie jest śmieszne. SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - bxz - 2012-03-26 jak ktoś ma DG jednoosobową to 2 certyfikaty potrzebuje? jak jeden to ten za 2500 czy ten za 1500? tacy jak ja przegrają z szarą strefą, która wzrośnie !!! no chyba że będą skutecznie egzekwowane, ale wątpię w to... to jest cena bycia w UE... poziom komentarzy pod artykułem przeraża. JAROSŁAW POLSKĘ ZBAW
SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - awax - 2012-03-27 bxz napisał(a):jak ktoś ma DG jednoosobową to 2 certyfikaty potrzebuje? Są dwa różne certyfikaty:firmy i personalne.Ina sprawa,że autoklimatyzacja nie wymaga certyfikatów ,a jedynie potwierdzonego uczestnictwa w szkoleniu. czy nie moglibyście przeczytać projektu Ustawy zanim zabierzecie głos? Druga sprawa to ta ,że Tusk nie ma z tym nic wspólnego,to jest dyrektywa Unijna i musimy ją wprowadzić.Może wam ta Unia też nie odpowiada?Pobawimy się w Kubę? Przecież to,że 1 kg R134 truje jak 1300 kg CO2 to pikuś.Śmieci do lasu też moglibyśmy wywozić bo są kraje gdzie tak się robi,ścieki do jeziora? Co do przegrywania z szarą strefą to nie żartuj.Większość z zarejestrowanych tutaj to szara strefa i właśnie bez tych przepisów ma się ona najlepiej. Tak a marginesie to partia Jarosława uczestniczyła w ustalaniu unijnym tych reguł. SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - awax - 2012-03-27 mentor12 napisał(a):No fakt mogę zostać kardiochirurgiem To raczej nie jest dobry pomysł SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - bxz - 2012-03-27 Nie wyłapałeś politycznej ironii... dawno już powinniśmy wyjść z UE... jak wprowadza certyfikaty i kary duże, żadna firma sobie nie pozwoli ich nie mieć, ceny wzrosną... im wieksza róznica w cenie, tym większa pokusa dla szarej strefy... im wiecej zostaje w kieszeni gdy nie placisz podatkow, zusu i jeszcze tych certyfikatówtym wieksza pokusa... to tylko mlyn na wode... znowy bedzię tak jak w 90 ze to super biznes, a rynek jest już nasycony i będzie coraz ciężej. czyli co ktoś kto nie bedzie miał certyfikatu nie kupi splita już napełnionego? może zaczną puste sprzedawać? nie kupię freonu? chyba w innym kraju żyjemy... ja mam R12 od ręki do kupienia... nie czytalem, bo tyle temu miała wejśc w życie, to niedlugo UE karami postraszy to na prędkości ktoś coś wymyśli, bo na ustawę pewnie jesteśmy nieprzygotowani... więc nie zajmuje sobie tym glowy... przykre ale tak to u Nas działa, a jak wejdzie, to się będę martwił co do wypowiedzi mentora, to jest mi ciebie żal i moim zdaniem za taką wypowiedź antysemicka powinieneś mieć tu bana dożywotniego, faszyzm i nazizm żerował właśnie na takiej tępej głupocie. Jest mi wstyd, że mamy takich obywateli. SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - awax - 2012-03-27 bxz,Twoje stanowisko wynika właśnie z braku pełnych informacji. W projekcie Rozporządzenia jest obowiązek kontroli szczelności autoklimatyzacji jako warunek uzyskania przeglądu technicznego.Szara strefa raczej nie będzie wystawiać protokołu kontroli szczelności. Co do wyjścia z Unii to czy miałoby się to wiązać ze zwrotem pobranych dotacji? SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - bxz - 2012-03-27 to ok autoklimatyzacja jest ogarnieta, bo przy przeglądzie można to zweryfikować, a co ze splitami, kto to będzie kontrolował i na jakiej podstawie? w stakim razie wieczorem przeczytam... powiedz mi jak oceniasz, bedać blisko tego procesu, że ustawa wejdzie w takim kształcie? jak przeczytam to podyskutujemy o szczegółach, bo teraz rzeczywiście dyskutuje o tym co w tym artykule, ale ciekawy jestem co do tego nowego czynnika... i tak auto klimy nie robie, bo nie umiem
SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - awax - 2012-03-27 Ustawa wejdzie NA PEWNO w takim kształcie. Pozostaje tylko kwestia jak szybko wejdzie i ile dostaniemy czasu na dostosowanie się do niej? Myślę,że nie jest problemem Ustawa tylko bulwersują Was koszty jakie mamy ponieść. Proponuję naszą energię skierować raczej na to czy te certyfikaty i szkolenia muszą tyle kosztować. Myślę,że wśród nas jest wystarczająco dużo osób z wymaganymi kwalifikacjami i doświadczeniem aby prowadzić te szkolenia i certyfikacje.Z całą pewnością będzie dużo taniej i z korzyścią dla wszystkich. Nie dajmy się ponownie wydoić urzędnikom zza biurek,którzy już tworzą firmy szkoleniowe.!!! SIEMANKO WSZYSTKIM!!! WRÓCIŁEM(SPOKANIE POSEZONOWE) - mentor12 - 2012-03-27 bxz napisał(a):Nie wyłapałeś politycznej ironii... dawno już powinniśmy wyjść z UE...A mi jest wstyd że mamy obywateli którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. |