Forum Klimatyzacja
Wybór między 2 jednostkami - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Porady (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Wybór między 2 jednostkami (/showthread.php?tid=10317)

Wybór między 2 jednostkami - disaster3 - 2017-06-02

Witam,

zleciłem aktualnie firmie pomiar i montaż klimatyzacji w mieszkaniu w bloku. Zostały mi przedstawione 2 oferty do wyboru. Chciałbym się dopytać czy mieliście do czynienia z nimi i którą byście radzili wybrać.
Fujitsu LMCE 3,5 kW vs Daikin Stylist FTXK35

Wybór między 2 jednostkami - Czesio - 2017-06-02

disaster3 napisał(a):Witam,

zleciłem aktualnie firmie pomiar i montaż klimatyzacji w mieszkaniu w bloku. Zostały mi przedstawione 2 oferty do wyboru. Chciałbym się dopytać czy mieliście do czynienia z nimi i którą byście radzili wybrać.
Witam

A który Ci się bardziej podoba? I ten wybierz.

Pozdrawiam

Wybór między 2 jednostkami - aras - 2017-06-02

disaster3 napisał(a):Witam,

Które byś nie wybrał z tych dwóch , to będzie bardzo dobry wybór :-)

Wybór między 2 jednostkami - DBKlima - 2017-06-05

... wybrał bym Daikina

Wybór między 2 jednostkami - disaster3 - 2017-06-05

Hej, dzięki za info. Jako zwykły laik popatrzyłem na karte produktów (i nic nie mówiące mi parametry) Tongue i wybrałem już Fujitsu może przez klase efektywności A++/A+ vs A+/A+ (Daikin) .. to była tzw. ruletka.
Teraz czekam na zgodę ze Spółdzielni, mam nadzieje, że dzień max 2 wydadzą i ustalam termin montażu bo 27*C w pokoju jest lekką przesadą....

Wybór między 2 jednostkami - obser - 2017-06-05

Fajny z Ciebie gość,pytasz się na forum (nie w tym dziale co powinneś), a przy wyborze grasz w ruletkę. Adminie dział "PORADY" zmień na "PORADY W WYBORZE", bo tam pusto,a tu sę nic nie zmienia. Już traktowanie Forum jak kasyna to lekka przesada.

Wybór między 2 jednostkami - disaster3 - 2017-06-05

^ Z Ciebie też fajny, przeczytaj jeszcze raz od początku temat i sprawdz czy nie ma żadnych odpowiedzi Wink
Wiesz co wyręcze Cie:

Czesio napisał(a):A który Ci się bardziej podoba? I ten wybierz.
Pozdrawiam

aras napisał(a):Które byś nie wybrał z tych dwóch , to będzie bardzo dobry wybór :-)

A admina przepraszam jeśli nie w tym dziale i prosze o przeniesienia do odpowiedniego.

Wybór między 2 jednostkami - Liptons - 2017-06-05

Na pobór prądu też warto zwracać uwagę.

RE: Wybór między 2 jednostkami - azet - 2026-07-17

Czy płyty drogowe betonowe można układać bez specjalistycznego sprzętu i specjalistów czy to wymaga firmy z doświadczeniem?

RE: Wybór między 2 jednostkami - czejen - 2026-07-17

Płyt drogowych betonowych nie da się ułożyć ręcznie bo standardowa płyta waży 1,5 tony i bez sprzętu podnoszącego jest to niemożliwe. Do układania potrzebujesz koparko-ładowarki z chwytakiem albo dźwigu mobilnego z zawiesiami. Sam dźwig albo koparka to jedna kwestia, drugą jest równe ułożenie płyt bo jeśli jedna płyta jest wyżej niż sąsiednia to tworzy próg który przy intensywnym ruchu ciężkiego sprzętu może prowadzić do krawędziowych uszkodzeń.