Forum Klimatyzacja
Pytanie o uprawnienia SEP - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Pytanie o uprawnienia SEP (/showthread.php?tid=2561)

Pytanie o uprawnienia SEP - tomek87 - 2009-06-24

Witam!
Mam taki dylemat, chciałem zrobić sobie uprawnienia pozwalające mi na montaż i serwis klimatyzatorów i w tej sprawie napisałem maila do SEP i oni mi odpisali ze muszę pisać egzamin na grupe2, a jak czytam to forum to wszyscy piszą że trzeba mieć uprawnienia do 1kV, czy to jest ten sam egzamin i te same uprawnienia???

Z góry dzięki za odpowiedź

Pytanie o uprawnienia SEP - Pawełek - 2009-06-24

Daj sobie spokój z uprawnieniami,jak będziesz chciał robić wszystkie to nie będziesz miał czasu na montaż klimy.
I tak nikt tego nie kontroluje.

Pytanie o uprawnienia SEP - awax - 2009-06-24

Widzisz Tomku jakie to proste,zresztą uprawnienia SEP pozwalaja Ci jedynie na wykonanie podłączeń elektrycznych klimatyzatora.

Pytanie o uprawnienia SEP - byniom - 2009-06-24

A jak kogoś porazi prąd od klimatyzatora to powiesz że ty się na tym nie znasz Big Grin

Pytanie o uprawnienia SEP - popeye - 2009-06-24

Z uprawnieniami to jest takie małe kuriozum : SEP może mieć piekarz ale jak ktos skończył szkołę elektryczna i podłącza fachowo a niema uprawnień to kaplica,jakas kontrola i kary. Uprawnienia G2 sa na kotly parowe i inne urzadzenia cisnieniowe.W koncu klima tez pracuje pod cisnieniem Smile

Pytanie o uprawnienia SEP - majki - 2009-06-24

witam,ja pochodze z Poznania i jak masz problem to pomoge bezstresowo załatwić takie czy inne zaświadczeniai pozwolenia,pozdrawiam

Pytanie o uprawnienia SEP - monterod2002 - 2009-06-24

jaki problem idziesz na" ala szkolenie" po tym "parodia egzamin" i do 1 kW uprawnienia są . Jak to kolega popeye mówi uprawnienia sep do 1kW bez pomiarów to nawet piekarz może mieć tak jak każdy narazie może montować klimy .
POLSKA TO PIKNY KRAJ.
pozdrowienia dla prawdziwych fachowców

Pytanie o uprawnienia SEP - awax - 2009-06-25

majki napisał(a):witam,ja pochodze z Poznania i jak masz problem to pomoge bezstresowo załatwić takie czy inne zaświadczeniai pozwolenia,pozdrawiam
Czy to propozycja korupcyjna.
Mogę Tobie wysłać kilku chętnych.

Pytanie o uprawnienia SEP - Pawełek - 2009-06-25

majki napisał(a):witam,ja pochodze z Poznania i jak masz problem to pomoge bezstresowo załatwić takie czy inne zaświadczeniai pozwolenia,pozdrawiam
Czy muszę do Ciebie dojechać,czy możemy to załatwić pocztą?

Pytanie o uprawnienia SEP - gajdek419 - 2009-06-25

monterod2002 napisał(a):jaki problem idziesz na" ala szkolenie" po tym "parodia egzamin" i do 1 kW uprawnienia są
Chyba do 1kV....

Pytanie o uprawnienia SEP - majki - 2009-06-25

bżydze sie korupcją

Pytanie o uprawnienia SEP - awax - 2009-06-25

majki napisał(a):bżydze sie korupcją
Oczywiście,Ty tylko "pomożesz bezstresowo ZAŁATWIĆ to czy inne zaświadczenie"
Nie pomyślałem,że Ty przecież chcesz nauczyć ewentualnych chętnych tego co jest wymagane do uzyskania zaświadczeń.Prowadzisz pewnie Ośrodek Oświaty Pozaszkolnej.
Pozdrawiam i nie Masz się co "bżydzić" ,świadectwo ukończenia szkoły też załatwiłeś Sobie bezstresowo?

Pytanie o uprawnienia SEP - monterod2002 - 2009-06-25

gajdek419 napisał(a):
monterod2002 napisał(a):jaki problem idziesz na" ala szkolenie" po tym "parodia egzamin" i do 1 kW uprawnienia są
Chyba do 1kV....
zgadza sie Big Grin Big Grin Big Grin niewiem jak to sie stało ale masz racje
pozdrowionka

Pytanie o uprawnienia SEP - monterod2002 - 2009-06-26

w sumie jedno z drugim połączone to zejście z tego świata szybkie i dyskotekowe

Pytanie o uprawnienia SEP - CKI - 2009-06-26

seniorbiovital napisał(a):w sumie połączone, bo jak się ktoś złapie 1 kV to jest szansa na przepłynięcie przez niego mocy 1 kW :-)
przepłynie to coś innego moc się jedynie wydzieli (choć w tym przypadku nawet wyzwoli Smile )
A tak na poważnie i wracając do tematu kurs lepszy czy gorszy zawsze czegoś nauczy, zwłaszcza gdy chcemy sobie tą wiedzę przyswoić, wielokrotnie przechodziłem kursy na wszystkie trzy grupy i powiem , iż zawsze coś nowego z nich wyniosłem (w sensie pozytywnym). Prowadzą je ludzie z naprawdę dużym doświadczeniem zawodowym (nie tylko teoretycznym) a skoro płacisz to zadawaj pytania to mniej boli niż późniejsze sparzenie się.
Pozdrawiam

Pytanie o uprawnienia SEP - monterod2002 - 2009-06-26

seniorbiovital napisał(a):w sumie połączone, bo jak się ktoś złapie 1 kV to jest szansa na przepłynięcie przez niego mocy 1 kW :-)
i będzie moc grzewcza 1 kW i capiało jak z nieserwisowanej klimy
pozdrowionka

Pytanie o uprawnienia SEP - majki - 2009-06-29

AWAX mam żal do Ciebie,ludziom trzeba pomagać a nie TY publicznie się ze mnie wyśmiewasz ,poprostu znajomy prowadzi takie szkolenia iczasem staram też mu podesłać kilku kursantów,ale widze że poszydziś z ludzi to umniesz wyśmienicie,bez pozdrowień

Pytanie o uprawnienia SEP - awax - 2009-06-29

majki napisał(a):AWAX mam żal do Ciebie,ludziom trzeba pomagać a nie TY publicznie się ze mnie wyśmiewasz ,poprostu znajomy prowadzi takie szkolenia iczasem staram też mu podesłać kilku kursantów,ale widze że poszydziś z ludzi to umniesz wyśmienicie,bez pozdrowień
Po pierwsze forma w jakiej napisałeś była ewidentną propozycja "bezstresowego załatwienia"czyli nieważne czy Ktoś ma o tym pojęcie,a po drugie jeżeli Ktoś z Kolegów po fachu potrzebuje pomocy to takowa ode mnie otrzymuje.Nie widzę powodu aby publicznie udzielać fachowych porad wykorzystywanych przez Użytkowników urządzeń oraz cwaniaczków,którzy na zasiłku dla bezrobotnych pracując na czarno faktycznie ustalają ceny na śmiesznym poziomie.
Pozdrawiam.
Co do ortografii to istnieją proste programy poprawiające błędy i myślę ,iż tak duża ilość błędów ortograficznych jest pewnym lekceważeniem adresatów .

Pytanie o uprawnienia SEP - tomek87 - 2009-06-30

to ja mam jeszcze takie jedno pytanie, jakie kryteria musi spełniać osoba którą moglibyście zatrudnić w swojej firmie?

Pytanie o uprawnienia SEP - majki - 2009-06-30

AWAX rozumiem że topór wojenny zakopany,i jeżeli Ciebie lub Innych Kolegów uraziłem to PRZEPRASZAM,pozdrawiam

Pytanie o uprawnienia SEP - jarekcg - 2009-06-30

kończąc OT chciał bym dodać że uprawnienia są "mile widziane" przy szukaniu pracy w branży...

RE: Pytanie o uprawnienia SEP - Sebstian123 - 2023-05-15

Witam Majki czy możesz mi pomóc załatwić 1kw?