![]() |
|
czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . (/showthread.php?tid=2938) |
czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-11-14 spotkałem się z takim rozwiązaniem w gastronomicznej zamrażarce podręcznej na frrytki,firmy krzak-co sądzicie o takim zasilaniu parownika,czy jakieś szanujące się firmy stosują takie rozwiązania ? . czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-11-14 czy sprężarka nie będzie zalewana ciekłym czynnikiem ? . czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-11-14 czynnik ciekły wychodzi ze zbiornika;w układach z kapilarą napełnienie jest wagowe konkretna dawka plus minus 5%. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-11-15 to jest roczne urządzenie z agregatem Danfoss fabrycznym wykonane przez jakąś firmę krzak która nie miała odwagi umieścić na urządzeniu tabliczki znamionowej. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-11-15 w urządzeniach gastronomicznych lepieej stosować zasilanie TZR chałupnicy z niewiadomych powodów do agregatu ze zbiornikiem podłączyli kapilarę,a poza tym w skrzyni jest dziura której nie mogę zlokalizować-czynnik ucieka w ciągu miesiąca. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - wit - 2009-11-24 barbie napisał(a):w urządzeniach gastronomicznych lepieej stosować zasilanie TZR chałupnicy z niewiadomych powodów do agregatu ze zbiornikiem podłączyli kapilarę,.niekoniecznie chałupnicy -widywałem takie rozwiązania fabryczne. troszkę gorzej chłodzi... troszkę więcej prądu ciągnie... ale tańsza w produkcji -i w zasadzie większa bezawaryjność... jeśli ilość czynnika dobrze dobrana. niewielkie bonety czy lady chłodnicze czasami tak mają... kapilarę a nie zawór. czasem prosto ze skraplacza, a czasem z niewielkim zbiornikiem cieczy. Zbiornik cieczy w układzie z kapilarą ZAWSZE musi mieć mniejszą pojemność niż parownik. a co do dziury.... troszkę szybko czynnik ucieka... musisz znaleźć nieszczelność. albo mebel do kasacji. Uszczelnienie -koszt naprawy tej zamrażarki może być większy od jej wartości... czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-02 uważam że w urządzeniu z kapilarą zbiornik nie jest do niczego potrzebny ,a wręcz szkodliwy bo będzie podlewało sprężarkę. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-02 W czasie postoju chłodziarki ciecz ze skraplacza przepływa kapilarą do parownika .Dlatego w chłodziarkach wyposażonych w rurkę kapilarną nie daje się zbiornika cieczy,lecz parownik ma odpowiednio zwiększone wymiary-cytat z książki. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-02 R12 kup sobie książkę Domowe i Handlowe Urządzenia Chłodnicze ,jest dostępna w tej witrynie. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-03 90 procent chłodniarzy to somoucy którzy nie przeczytali ani jednej książki .Kiedyś warsztaty szkoliły uczniów ,teraz pozostał tylko internet. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - Artic - 2009-12-04 krótka odpowiedz na ten post. jest to nie wskazane, dopuszczalne ale bezsensowene(zwiększa ilośc czynnika w układzie bez potrzeby) uważam że wiecej nie trzeba rozwijać tematu. jak ktoś chce wiedzieć wiecej zachęcem do przeczytania paru książek. Pozdrawiam czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - pawelek - 2009-12-06 przerabiałem stare zamrażarki gdzie właśnie był zbiornik gazu i zawór na kapilarę ale już bez zbiornika. Układ pracuje normalnie tylko tyle, ze zamiast 1,20 kg gazu w układzie mam ok.0,30kg. Tak jak niektórzy koledzy sadze ,że zbiornik może być przy kapilarze, ale jest bezsensowny ( większa ilość gazu i po co? , cięższa praca sprężarki no i mogą wystąpić kłopoty z chłodzeniem) . Może koledze tutaj nie chodzi o zbiornik cieczy tylko o kompensator montowany za parownikiem? Takie rozwiązania są często stosowane w urządzeniach gastronomicznych właśnie z kapilarą. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-06 to jest zbiornik cieczy za skraplaczem. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-13 to napewno nie jest akumulator,tylko zbiornik. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-13 zbiornik ciekłego czynnika-mogę wysłać fotki czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - barbie - 2009-12-14 tam powinien być kompensator-parownik ma małą pojemność ,ale niestety chałupnicy go zapomnieli zamontować. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - Artic - 2009-12-15 fachowcy od siemdmiu boleści phi ile można drążyć taki prosty temat czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - elektromechanik - 2009-12-15 > albo H...j dębowy albo dąb h...wy <:o i :O - trzeba sprawę rozpatrzyć i dogłębnie analizując przedyskutować.
czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - Artic - 2009-12-15 nie zauważyłeś prostej sprawy jeśli jest post to trzeba na niego odpowiedzieć konkretnie i fachowo. a ty robisz tylko syf i ciągle wyciągasz jakieś mongolskie teorie, mieszając ludzią w głowach. pytanie bramiało: czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? odpowiedz: jest taka jest dopuszczalna ale bezsensowana bo wtedy zwiększamy bezsensu ilość czynnika w układzie a ty drążysz tylko temat nie wiem po co ?? nie no sorry PIĘKNIE NABIJASZ SOBIE LICZBĘ POSTÓW!!!!! RADKA CHCESZ DOGONIĆ??? odpowiadaj na pytania konkretnie i fachowo a nie śmietnik robisz. czy kapilara może być zasilana ze zbiornika ciekłego czynnika ? . - Artic - 2009-12-15 dobra mistrzu prosze Cie tylko nie pisz już postów w moim kierunku bo jeszcze jestem spokojny ale trace pomału cierpliwość na twoje mongolskie teorie |