Forum Klimatyzacja
POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Ogrzewnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: POMPY CIEPŁA WATERSTAGE (/showthread.php?tid=3058)

Strony: 1 2

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - zanmar - 2010-01-06

Witam, potrzebuję firmy z Warszawy, która zajmowałaby się zakładaniem pomp waterstage. Z tego co wiem, są to najlepsze i najbardziej eko pompy oraz najtańsze rozwiązanie w użytkowaniu. Proszę o pomoc. Dziękuję

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - barbie - 2010-01-06

najtańsze pompy kupisz w supermarkecie budowlanym.

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - barbie - 2010-01-06

jeśli zapomniałeś adresu internetowego swojej firmy przypominam www.kaldo.pl

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - zanmar - 2010-01-07

Byłam na stronie kaldo.pl i pomp waterstage nie widziałam, ale dziękuję serdeczne za tę pomoc. Ktoś jeszcze?

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - barbie - 2010-01-07

reklamują się na stronie wentylacja.com.pl

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - admin - 2010-01-07

zanmar napisał(a):Witam, potrzebuję firmy z Warszawy, która zajmowałaby się zakładaniem pomp waterstage. Z tego co wiem, są to najlepsze i najbardziej eko pompy oraz najtańsze rozwiązanie w użytkowaniu. Proszę o pomoc. Dziękuję
Może to pomoże: http://www.klima-therm.pl/pl/dealerzy/pompy_ciepla/

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - demigod - 2010-01-08

Witam,

Chciałbym się ZORIENTOWAĆ jaką markę możecie mi DORADZIĆ jeśli chodzi o producentów pomp ciepła.

Pozdrawiam

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - zanmar - 2010-01-08

Waterstage w linku powyżej, ale oni nie odbieraja telefonów ;-) trzeba poszukać, bo sama też ich poszukuję.

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - barbie - 2010-01-08

polecam pompy firmy LG .

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - demigod - 2010-01-08

mam wrażenie że LG nie jest sprzętem godnym uwagi mówię to ze względu na doświadczenie z marką. Czy jest coś jeszcze?

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - HVAC - 2010-01-08

wypowiadacie się w kwstii tych pomp bo zainstalowaliście już jakieś czy naczytaliście się parametrów w katalogach handlowych, ani fujitsu ani LG nie jest tu wg. mnie marką wiodącą.
ja zainstalowałem urządzenie, które obserwuje i myślę, że jest to ciekawa aleternatywa dla układów "glebowych" ale są rzeczy do udoskonalenia.

trójmiejska firma w której pracuję zainstalowała kilka pomp ciepła LG .pracują one kilka miesięcy ,podstawą dobrego i ekonomicznego działania jest dobrze ocieplony budynek-takich jest w naszym kraju bardzo mało.

w budynku o pow 200m, od października, pobór kształtuje się na poziomie ok. 3700 kWh od października, lokalizacja ok. 100 km na zachód o trójmiasta.
jeżeli możesz podać jakąś przybliżoną wartość zużycia, będę wdzięczny.
chcę się zorientować w realiach

jeśli chodzi o pompy WATERSTAGE polecam adres www.klima-therm.pl jeśli chodzi o zużycie prądu nie wypowiadam się,budynki są różne K budowlane może być 0,25 lub 1,5 ,trudno mi kontrolować zużycie energji-człowiek który kupił pompę ma prawo do prywatności.uważam że główny problem pomp to ryzyko bardzo drogich napraw.niedawno naprawiałem bojler elektryczny który działał bezawaryjnie 10 lat.grzałka kosztowała 32 złote.ile będzie kosztowała wymiana sprężarki na nową ? w 80 metrowym mieszkaniu gdzie są piece akumulacyjne,bojler i kuchnia elektryczna płacą miesięcznie za prąd 400 złotych w zimie i 200 złotych w lecie.piece akumulacyjne pracują bezawaryjnie od 10 lat.

czyli jeżeli wogóle zamontowaliście, to nie ma widać czym się chwalić.
LG z tego co się orientuję od już niewielkiej minusowej temperatury stosuje dopalacz na grzałce elektrycznej i chodzi chyba tylko do -15.
waterstage nie stanowi tu raczej przełomu technologiczngo.
co gorsza widzę strach przed nowymi technologiami,

nie

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - HVAC - 2010-01-09

demagogia napisał(a):Zammar nierozmawiaj z prawie facetami.
do mnie pijesz!

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - barbie - 2010-01-09

HVAC-nie rozmawiaj ze spamerem -demagogia ,to tylko go nakręca.jak wszyscy go zignorują to się wyniesie z forum .

dlatego je polecam bo są uniwersalne .

do tych celow to chyba nie jest istotny producent calej jednostki ale producent sprezarki.

jestem ciekaw jak sobie poradziliscie ze sterowanie zaworami i regulacja pracy, chodzi mi inverter w zastosowaniu z regalami chlodniczymi

do chłodzenia zostały wykorzystane zwykłe klimatyzatory ,które miały uszkodzone w transporcie jednostki wewnętrzne.w LG stosują sprężarki Copeland ,licencja Copeland Panasonik Sanyo .

barbie napisał(a):do chłodzenia zostały wykorzystane zwykłe klimatyzatory ,które miały uszkodzone w transporcie jednostki wewnętrzne.w LG stosują sprężarki Copeland ,licencja Copeland Panasonik Sanyo .
troche przewrotnie zapytałem o invertery, a tak myślałem że, macie na myśli fix speed. to rozwiązanie również stosuje szczególnie tam gdzie chodzi hałas z jednostek zewnętrznych.

dla osób o choć szczątkowej wiedzy, takie rozwiązanie nie stanowi żadnego problemu i nie jest to coś uniwersalnego.
jest tylko jeden układ chłodniczy czy to w lodówce czy w agregacie vrf to jest to samo.

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - demaqoqia - 2010-01-09

VRF w-e co to jest? k-a.Swejga-Bondasn to n firma ich jast jak psów.
a że co przepraszam?

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - demigod - 2010-01-11

Prawie się spodziewałem tego obrotu wydarzeń.

Widzę że idziemy w stronę Fujitsu?

POMPY CIEPŁA WATERSTAGE - barbie - 2010-01-11

nie polecam kawitacyjnych pomp bo ich nie widziałem na oczy,jak większość uczestników tego forum.w budownictwie najlepsze są sprawdzone rozwiązania tradycyjne które preferuję na własny użytek.jak ktoś ma za dużo pieniędzy to może eksperymentować .na dłuższą metę przyjmuje się tylko kilka procent wynalazków.