Forum Klimatyzacja
Jak rozgecic olej w dieslu - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Jak rozgecic olej w dieslu (/showthread.php?tid=3100)

Jak rozgecic olej w dieslu - barbie - 2010-01-23

na dużą metalową łopatę nawrzucaj zaoliwionych szmat podpal je i wsuń łopatę pod silnik .To stary syberyjski sposób .ja osobiście trzymam samochód w garażu.

Jak rozgecic olej w dieslu - mg - 2010-01-23

Barbie!, to doskonały sposób na niszczenie konkurencji poprzez - samospalenie. :lol:
Genialne!.
W maluchu stosowałem małą elektryczną płyte grzejną, dociskałem ją do miski olejowej. Poranny odpał Smile

mOżE NIE nA tEMaT aLe bliSkO : http://www.youtube.com/watch?v=yoxs0ELG0mA

Jak rozgecic olej w dieslu - Artic - 2010-01-23

stare copelandy miały grzałki które dociskało sie od dołu do pokrywy też może być skuteczne

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-23

Masz za gesty olej.Nawet przy -30 nie powinno być tak aby rozrusznik nie zakręcił.Druga sprawa przy odpalaniu wcisnij kilka razy sprzegło przed przekreceniem kluczyka oraz przy starcie trzymaj wciśniete sprzegło.Wtedy odłączasz skrzynie od silnika i rozrusznkowi jest łatwiej

Jak rozgecic olej w dieslu - tommatiz - 2010-01-23

Jak już odpalisz i olej się nagrzeje to od razu zmień na lepszy bardziej lepki który nie będzie gęstniał tak bardzo. Ja stosuję MOBIL 1 5w50 Full Syntetyk ale mam diesla z przebiegiem dopiero 150 tyś ale odpalanie przy tych tempeaturach jest absolutnie nie problematyczne. Olej ma duże znaczenie. Pzdr .P.S. Tak jak ktoś pisał małe ognisko pod silnikiem Smile pzdr

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-23

Właśnie dzisiaj miałem takie zdarzenie.Stary kierowca radził właścicielce ww golfa aby zapalona szmate wsadziła w filtr powietrza.A kobiecina miała spalone świece żarowe . Facet jeździ starym jelczem ,gdzie takie metody kiedys się stosowało

Jak rozgecic olej w dieslu - CHŁODnick - 2010-01-23

Podstawa to nieuszkodzone świece żarowe, kwestia sprawnego akumulatora też jest nie do przemilczenia. Sprawny akumulator w temperaturze -10 traci połowę pojemności, dlatego OPEL stosuje ocieplenie, które w codziennej eksploatacji zdaje egzamin. Pozdrawiam.

Jak rozgecic olej w dieslu - awax - 2010-01-24

Można zlewać ojej wieczorkiem i rano po podgrzaniu we frytkownicy zalać autko gorącym :Smile)

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-24

r11 napisał(a):
Tadeusz4321 napisał(a):Masz za gesty olej.Nawet przy -30 nie powinno być tak aby rozrusznik nie zakręcił.Druga sprawa przy odpalaniu wcisnij kilka razy sprzegło przed przekreceniem kluczyka oraz przy starcie trzymaj wciśniete sprzegło.Wtedy odłączasz skrzynie od silnika i rozrusznkowi jest łatwiej
Rada dobra.Ale sprzęgło wystarczy wcisnąć jeden raz. Tadeusz chyba też sprzęgło rozprzęgli.A może kilkadziesiąt razy nacisnąć? Jestem ciekaw efektu końcowego.
Przy mrozach zdarza sie ,że łożysko sprzęgła trudno przesuwa sie po wałku.Stąd rada aby przed uruchomieniem nacisąć kilka razy.Miałem przypadek,że tak przymarzło łolzysko do wałka,ze nie można było wcisnąć sprzęgła,a jak już się wcisło to zostało na dole(Reault Twingo).I nie bąź złośliwy

Jak rozgecic olej w dieslu - Artic - 2010-01-24

w audinkach też aku jest w ciepłym trzymane Big Grin cały dzień szukałem w niej aku Big Grin a się okazało że jest pod tylnym siedzeniem zapakowane w kubraczek.

pozdrawiam

Jak rozgecic olej w dieslu - barbie - 2010-01-25

seniorbiovital-nie pal ogniska pod Doblo,bo w tym aucie jest osłona silnika z łatwopalnego tworzywa .

Jak rozgecic olej w dieslu - mg - 2010-01-25

Ale koledze patusX radziłeś zapalić ognisko choć nie wiedziałeś jaki to samochód.
To był chwyt poniżej pasa Big Grin Czyżby konkurencja?.

Jak rozgecic olej w dieslu - barbie - 2010-01-25

w firmie kolegi mają same mercedesy-są one trudnopalne.Życzę koledze aby jego firma po połączeniu z VBW wypłynęła na szerokie wody.

Jak rozgecic olej w dieslu - mg - 2010-01-25

Zobacz jak Cię wybadałem Big Grin Big Grin Big Grin

Jak rozgecic olej w dieslu - awax - 2010-01-25

barbie napisał(a):seniorbiovital-nie pal ogniska pod Doblo,bo w tym aucie jest osłona silnika z łatwopalnego tworzywa .
Czyli ma podpalić osłonę???

Jak rozgecic olej w dieslu - freon - 2010-01-25

butelka nitro i pali nawet mercedes ;p

Jak rozgecic olej w dieslu - pawelek - 2010-01-26

no wczoraj i pewnie i dzisiaj nie zapale. U mnie -25*C. Do jakies -18*C mój stary fordzik palił z małymi problemami ale palił.

Jak rozgecic olej w dieslu - barbie - 2010-01-26

moje Doblo pali bez problemu niezależnie od temperatury.ma przejechane 220000 kilometrów .w tym aucie są problemy z alternatorem-był wymieniany 4 razy.sprawdź ładowanie i świece żarowe.

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-27

patusX co dodałeś do oleju ?

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-28

No jesteś dobry.Dodatek -podaj nazwę chociaż na priv

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-29

Dzięki patusX

Jak rozgecic olej w dieslu - Tadeusz4321 - 2010-01-29

Nie .Mam Xsarkę 1,9 diesla i 0 problemów.Inni mają problemy więc warto coś podpowiedziec