Forum Klimatyzacja
Kompletowanie sprzętu - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kompletowanie sprzętu (/showthread.php?tid=3440)

Kompletowanie sprzętu - eryk_wiking - 2010-05-10

Witam
Potrzebuje sprzętu do samych przeglądów i zastanawiam sie nad manometrami zwykłymi + termometr albo elektroniczne z pomiarem przegrzania/dochłodzenia.

budżet 1300 zł (z vatem)

i pytanko teraz

czy normalny termometr ( taki "kalkulator" z czujką na kablu) będzie wystarczający do pomiaru przegrzania?

ma ktoś może cennik z termo shiessla albo innej dobrze wyposarzonej hurtowni z okolic wawy?
bo prosiłem panią o wysłanie na @ ale coś jej sie chyba nie udało

Kompletowanie sprzętu - byniom - 2010-05-10

Ja mam termometr TT-630 dwukanałowy

Kompletowanie sprzętu - Fujitsu Szczecin - 2010-05-10

Witam

To czemu nie weźmiesz ode mnie Mastercoola. Dałem ogłoszenie przecież. Na serwis będziesz miał idealne urządzenie.

Pozdrawiam

Kompletowanie sprzętu - Shitashii - 2010-05-10

Sprzęt do przeglądów od sprzętu do montażu różni się chyba tylko młotem udarowym, czego też do końca nie jestem pewien.

Kompletowanie sprzętu - byniom - 2010-05-10

Jakieś średniej kalsy manometry to około 300pln do tego termometr tez pewnie za 250 i to masz to samo co pisał stefanbud ale w jednym.Myślę że warto kupić. Ja wiele lat pracowałem na zwykłych manometrach i termometrze ale jak otworzyłem swoją działalnośc to kupiłem cyfraki i nieżałuję bo są wygodniejsze. Wożę ze sobą jeszcze dwa komplety zwykłych manometrów ale najczęściej kożystam z cyfraków. Termometr dwukanałowy to uzywam to pomiaru temepratury na jednostce wewnętrznej i wtedy mogę sobie wyliczyć jaką moc ma w danej chwili dana jednostka.

Kompletowanie sprzętu - eryk_wiking - 2010-05-10

Stefan, jeżeli chodzi o maniochy to z chęcią, ale to nie kupuje do swojej firmy, tylko kompletuje sobie sprzęt do pracy (jestem zatrudniony u kogoś, budżet na narzędzia i heja do przodu)Refco 3 zaworowe w walizce z wężami są poniżej 500 zł i na nie się skusze, do tego ten termometr co Byniom pisał. Zastanawiam sie jeszcze nad amperomierzem, widziałem takie fajne małe w kształcie litery U' (nie zamykane) i jeszcze jakiś namiar na nie potrzebuje'

Kompletowanie sprzętu - R-40 - 2010-05-10

Shitashii napisał(a):Sprzęt do przeglądów od sprzętu do montażu różni się chyba tylko młotem udarowym, czego też do końca nie jestem pewien.
Młoty udarowe montują wiertarki po młotach naprawiają.

Kompletowanie sprzętu - barbie - 2010-05-11

mierniki BIALL.pl

Kompletowanie sprzętu - barbie - 2010-05-13

1300 złotych wystarczy na drabiny może trochę zostanie .

Kompletowanie sprzętu - eryk_wiking - 2010-05-13

wchodzę na większy obiekt jako gościu od klimy i tam drabiny, rusztowania są, mi potrzebne są tylko podstawowe narzędzia
każdy chyba wie ile drabina kosztuje Wink

Kompletowanie sprzętu - eryk_wiking - 2010-06-14

Dzięki Byniom,
Termometr sprwauje się bardzo fajnie
Takie szczypce do zaciskania na rurce to jakoś specjalnie są zbudowane? Jak rozwiązane jest tam mocowanie tej czujki? Bo nigdy takiego gotowca w ręku nie miałem a było by przydatne (tak jak ta sonda zaciskowa w testo550)

Jak kupie takie szczypce do zaciskania w budowlnaym za prare złotych i zrobie otwór na w jednej "łapie" i wyłoże to ilozacją termiczną to wyniki będą prawidłowo odwzorowane ? Jak sądzicie?