![]() |
|
Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: EXPERT RADZI (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Ducato, uchwyt pod sprężarkę (/showthread.php?tid=4080) |
Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-17 Witam. Przymierzam się do montowania agregatu chłodniczego na Fiacie Ducato (a w zasadzie ma to być przekładka z Lublina). Będę potrzebował jakiejś podstawy, uchwytu pod sprężarkę. Gdzie mogę coś takiego dostać? I czy to się jakoś lepiej nazywa? Ducato, uchwyt pod sprężarkę - radekklimat - 2010-08-18 Uchwyt kompresora,podstawa, łapa-roznie na to mowia. Jest w Polsce producent takich uchwytow ale telefon do niego dam ci jak do mnie zadzwonisz. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-18 Dziś mam obejrzeć dawcę, to jak będę wiedział co to za sprężarka itd, to na pewno się do Ciebie odezwę. Thx. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - radekklimat - 2010-08-18 Jak agregat TK albo Carrier to sprezarka bedzie typu TM 16 Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-18 Eeee..., zwykły Zephyr 30s, sprężarka zexel TM-15 HD. Mogę teraz zadzwonić? Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-20 Banita napisał(a):Sprężarka powinna być montowana pod odpowiednim kątemNo niewątpliwie tak, ale o który kąt Ci chodzi? Zapewne o pochylenie osi sprężarki do tyłu, w kierunku króćców? Ducato, uchwyt pod sprężarkę - radekklimat - 2010-08-20 Miałes dzwonic i co ? 500 236 866 Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-20 Zarobiony jestem po pachy.. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-20 K u ź w a, jak Ci się pisze, że jesteś baran i oszołom, to nie widzisz tego, a jak ja się poważnie pytam, to zaraz szukasz gdzie ja Cię chciałem wyśmiać. Więc jeszcze raz pytam poważnie: o który kąt Ci chodzi?? Bo może o czymś nie wiem? Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-20 Tak, postawię sprężarkę przed sobą i będę medytował, może Budda zechce mnie olśnić w swej łaskawości. A czas niech płynie i płynie, i płynie.... Przecież klient płaci za czas naprawy, a ja będę tak siedział i myślał... aż zrozumiem sprężarkę.... Uważam, że nie ma tu o czym więcej deliberować. Dziękuję, że poświęciłeś mi swą uwagę i pisałeś w tym wątku chcąc mi pomóc. Thx. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-22 Bo widzisz... Czasem najciemniej jest pod latarnią. Albo inaczej : widzisz u kogoś drzazgę w oku, a nie widzisz u siebie belki... Też pomyśl o tym. Ale dzięki, może faktycznie jeszcze poszukam czegoś w instrukcji. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-25 A teraz mam pytanie, czy tego Zephyra można zamontować na dachu paki? Czy musi być na tej przedniej części paki (na przedniej ścianie). Chodzi mi o to czy nie będzie problemów z chłodzeniem skraplacza. Dołączam bardzo prowizoryczny rysunek i obiecuję sobie i wam, że następny, jakikolwiek, będzie w CADzie. Która wersja jest dobra, dopuszczalna, wyklyczona itd... ? Ducato, uchwyt pod sprężarkę - radekklimat - 2010-08-26 Rysunek 1 i 3 dobrze natomiast 2 raczej ze wzgledow estetycznych odpada. Kazdy agregat ma chłodzenie czołowe wiec 1 i 3 sa jak najbardziej OK. Niezapomnij tylko przepustow w suficie zakitowac dokładnie np Soudalflex FC40 Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Robert81r - 2010-08-26 Shitashii, jak mi poslesz swojego maila to Ci cos bardzo pomocnego podesle Napisz tylko dokladnie co to za Ducato, ktory rok, jaka pojemnosc silnika, ile koni itd. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-26 Posłałem
Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Robert81r - 2010-08-26 Sprawdz poczte. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-26 Stary, po nogach będę Cię całował. Co prawda kilka rzeczy wymyśliłem, tak jak jest na fotach, ale i tak jestem pod wrażeniem, że coś takiego jest. :o :o
Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Robert81r - 2010-08-26 nie ma sprawy Musimy sobie pomagac, no nie ...
Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-28 Dobra, to teraz potrzebuję koło pasowe wielorowkowe do tego TM-15. Ma ktoś na sprzedaż? Ale w rozsądnej cenie, a nie jak u Grabowskiego... I chętnię nabędę łapę/uchwyt pod sprężarkę. Radek - pod tamtym numerem nikt nie odbiera, wogóle chyba forma ma wolne, próbowałem na różne numery. Ludzie, na pewno macie gdzieś koło do TM-15!! PLISSS. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - radekklimat - 2010-08-29 Do goscia dzwon do godziny 17 bo potem faktycznie nie odbiera. W poniedziałek ja do niego zadzwonie a ty przekrec do mnie ok 11. Koło pasowe nowe 100 zł + przesyłka. Ducato, uchwyt pod sprężarkę - Shitashii - 2010-08-29 Dzwoniłem między 10 a 13. Ok, jutro do Ciebie się odezwę. |