![]() |
|
[Carrier]czujnik odtajania - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo w transporcie (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [Carrier]czujnik odtajania (/showthread.php?tid=5404) |
[Carrier]czujnik odtajania - jack - 2011-07-31 witam czy ktoś zna wartości czujnika odtajania w suprra 544 i gdzie go dostać lub czym zamienić [Carrier]czujnik odtajania - Robert81r - 2011-07-31 w okolicach 3 stC powinien zwierac, a w granicach 9stC powinien rozwierac. Dostaniesz go punktach zajmujacych sie sprzedaza czesci do agregatow. Koszt w granicach 200 pare PLN netto. Musisz tylko sie okreslic odnosnie "poziomu zaawansowania" tej Supry: czy sterowanie mikro, czy elektryczno-mechaniczne. [Carrier]czujnik odtajania - jack - 2011-07-31 dzięki znalazłem otwarcie przy 10 st zamknięcie 4,5st wygląda jak cewka z kapstem czy to jest zwykły klixon czy półprzewodnik? sterowanie jest mikro i mam problem .Po włączeniu chłodzenia zaczyna cykl odszraniania czy to normalne? może opiszę problem Po usunięciu nieszczelności próżniowaniu napełniłem 4kg R404 układ chodzi ok 5 - 10 min i się rozłącza na sterowniku nie ma żadnych błędów tylko świeci alarm i wyświetla system CH -( sprawdzenie systemu) dopiero po kilku uruchomieniach wyskakuje błąd DEFR FAIL- odtajania układ faktycznie zachowuje się trochę niestabilnie , na początku pracy przymarza zawór stałego ciśnienia tak jakby tzr wcale nie reagował ale po ok 0,5 h pracy zaczyna to normalnie pracować . skraplanie w granicach 14 -15bar odparowanie 4,5bar po ok 0,5 h 3,2bar może ma ktoś jakieś sugestie [Carrier]czujnik odtajania - wenon - 2011-07-31 system ck - problem z przetwornikiem cisnienia na linii ssania sprężarki. sprawdz w parametrach czy pokazuje ci cisnienie ssania. przetwornik około 500zł netto. supra przed brakiem czynnika zabezpieczona jest tylko poprzez ww przetwornik nie posiada presostatu niskiego ciśnienia. [Carrier]czujnik odtajania - Robert81r - 2011-07-31 Jack, jak pisal Wenon posprawdzaj te cisnienia ssania z wskazaniami CST bo cos za duze masz. Zobacz tez jak to cisnienie ssania wyglada na grzaniu. Nawiazujac jeszcze do defrostu i problemu z nim - jezeli defrost chce sie na sile zalaczac to jest jeszcze jeden element do sprawdzenia: roznicowy czujnik/wlacznik cisnienia parownika. Powienien on dzialac w przypadku niedroznosci parownika. [Carrier]czujnik odtajania - Robert81r - 2011-07-31 to tak w skrocie - brak lub zmienjszony przeplyw powietrza przez przez parownik. Stosuje nieraz skroty bo mam nadzieje ze czyta to osoba ktora sie na tym troche zna. [Carrier]czujnik odtajania - wenon - 2011-07-31 mg napisał(a):Usuwanie wypowiedzi jest nieetyczne a wypowiadanie się nie na temat jest zgodne z etyką, oraz z regulaminem forum? chcesz porozmawiać zapraszam na priv nie zaśmiecajmy już tematu [Carrier]czujnik odtajania - wenon - 2011-07-31 podaj mi maila to ci podeślę, tylko nie pisz że teraz rozdaję dokumentację, schemat zawsze jest dostarczany z agregatem instrukcją obsługi i powinien być przekazany właścicielowi. [Carrier]czujnik odtajania - radekklimat - 2011-07-31 W serwisie ci sprzedadza [Carrier]czujnik odtajania - jack - 2011-07-31 wenon chyba masz rację z przetwornikiem bo bez niego układ działa czy można go jakoś sprawdzić? [Carrier]czujnik odtajania - Robert81r - 2011-08-01 masz Supre z mikro - OK W kabinie masz sterownik - tak ? W sterowniku masz przycisk "i" Za pomaca tego przycisku klikasz az pojawi sie na wyswietlaczu napis "suct" - to jest wartosc cisnienia z przetwornika. Porownujesz ta wartosc z odczytem z manometrow i ot cala fizolofia. Sprawdz wtyke przy przetworniku bo lubily sie sypac. [Carrier]czujnik odtajania - jack - 2011-08-03 sprawdziłem odczyt z manometra i sterownika jest zgodny czyli to nie przetwornik okazało się coś dziwnego , brak ładowania z alternatora ( układ testowany z zasilania elek) akumulator wyczerpał się do 10,5V ale na sterowniku nie było alarmu low batery , czy powinien się pojawić?? może zawór trójdrożny nie przełączał się całkowicie do normalnej pracy? alternator oddany do alternatorowni jak będzie zdrów to znów podejmę walkę o wynikach dam znać |