![]() |
|
[Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo w transporcie (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia (/showthread.php?tid=5496) |
[Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 witam wszystkich serdecznie to moj pierwszy post mam problem w mojej suprze nie ma wogole cisnienia w obwodzie nisiego cisnienia na wysokim cisnieniu jest 20 bar a niskie 0 po wylaczeniu diesla i dluzszej przerwie w pracy cisnienia sie wyrownuja i w momencie startu diesla po kilku dziesieciu sekundach w obwodzie niskiego cisnienia jest 0 bar prosze o pomoc i jakies sugestje. z gory dziekuje [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - llort - 2011-08-23 Zacznij od wymiany filtra
[Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 llort napisał(a):Zacznij od wymiany filtrateoretycznie przejscie przez filtr jest [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Robert81r - 2011-08-23 a na grzaniu co sie dzieje ? [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 Robert81r napisał(a):a na grzaniu co sie dzieje ?n aniskim sa 2 bary ale na skrzyni nie bardzo czuc cieplo jednym slowem grzeje kiepsko. probowalem wykonac zmaine temp kilka razy z grzania na chlodzenie i niewiele to dalo. po przestawieniu z grzania na chlodzenie znow cisnienie na niskim spada do 0bar. [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - llort - 2011-08-23 cczarnyy napisał(a):Na jakiej podstawie ta teoria?llort napisał(a):Zacznij od wymiany filtrateoretycznie przejscie przez filtr jest [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Robert81r - 2011-08-23 no to masz prawdopdobnie zabity (zanieczyszczony) lub uszkodzony zawor rozprezny ... Cytat:ale na skrzyni nie bardzo czuc cieplo no wiesz piekarnika to tam nigdy nie bedziesz mial, ale warto przy okazji sprawdzic ilosc czynnika w ukladzie. [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 llort napisał(a):po poluzowaniu nakretki na przewodzie za filtrem intensywnie ucieka czynnik czyli przeszedl przez osuszacz i to w sporej ilosci.cczarnyy napisał(a):Na jakiej podstawie ta teoria?llort napisał(a):Zacznij od wymiany filtrateoretycznie przejscie przez filtr jest [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - llort - 2011-08-23 To dyskwalifikuje ciebie co do dalszych moich wypowiedzi stary wyjadaczu. [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Robert81r - 2011-08-23 jak nie masz sprzetu to i tak musisz jechac do jakiegos warsztatu z pojeciem o tych agregatach. Jak napiszesz z jakiej czesci Polski jestes to moze ktos z okolic bedzie chetny ? [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 Robert81r napisał(a):no to masz prawdopdobnie zabity (zanieczyszczony) lub uszkodzony zawor rozprezny ...ni no ok z tym piekarnikiem , troszke zle mnie zrozumiales..... nie ma roznicy czy jest ustawiona na grzanie czy na chlodzenie, w tym sensie sie cieplo nie robi |(przykladajac reke do parownika). z tego co podgldalem to zawor rozprezny jest lutowany, mozna go udroznic??? wyczyscic w tym sensie pytam czy jest rozbieralny??? czy da sie go tylko popsuc w ten sposob???? [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 a tak nawiasem mowiac nie macie moze opisu co do funkcji sterownika w kabinie transicold ???? nie wszytskie funkcje udalo mi sie rozpracowac??? to sie chyba fachowo DTR nazywa. z gory bede wdzieczny i poprosilby na email cczarnyy@o2.pl [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Robert81r - 2011-08-23 z dolu tj wejscie na zawor powinna byc nakretka i na poczatek tam by trzeba szukac zatoru ... [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 jestem z włocławka kujawsko-pomorskie orientujesz sie w tych okolicach???? [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Shitashii - 2011-08-23 Chciałem powiedzieć tylko, że to nie jest "brak niskiego ciśnienia" tylko, że niskie ciśnienie wynosi 0bar (P względnego) [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Robert81r - 2011-08-23 Jezeli chodzi o autoryzowane punkty to wpisz w google Carrier transicold Polska i zobaczysz gdzie masz najblizej ? [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - cczarnyy - 2011-08-23 najblizej w toruniu, a masz moze DTRdo tego sterownika???? [Carrier] 844 brak niskiego cisnienia - Robert81r - 2011-08-23 jak poprosisz w serwisie to powinni Ci w jakiejs formie przekazac instrukcje dla uzytkownika takiego badz podobnego agregatu i tam bedziesz mial. W tym sterowniku raczej cudow nie znajdziesz ... |