![]() |
|
KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: KCICHIK czy to jeszcze istnieje? (/showthread.php?tid=5748) |
KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - zigzag - 2012-01-01 Chciałbym się dowiedzieć czegoś o KCICHIK. Ktoś korzysta z z ich strony? Przeglądam ich stronę od jakiegoś czasu i cały czas jest to samo - nic się nie zmienia... Zalogowałem się na ich forum i nic się tam nie dzieje (czasami ktoś coś napisze, ale rzadko). Myślałem, że będzie to główne źródło informacji na temat chłodnictwa, ale się rozczarowałem. KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - awax - 2012-01-02 Witam Sam się dziwię brakiem aktywności Członków Centrum. Stowarzyszenie zostało założone w celu bezpośredniej współpracy osób z branży z pominięciem pośredników.Nie jesteśmy organizacją ,która miałaby "sprzedawać" wszelkiego rodzaju pseudoszkolenia,certyfikaty itd. Prowadzimy takie szkolenia bezpłatnie dla swoich Członków,znajdujemy się na liście Ministerstwa Gospodarki jako jedna z organizacji starająca się o prawo certyfikacji firm i personelu gdy tylko zacznie ono w Polsce obowiązywać.Przewidujemy,że wówczas wiele firm będzie chciało na tym sporo zarobić i planujemy takie szkolenia prowadzić "po kosztach" Jako Zarząd nie możemy kogokolwiek "zmuszać"do członkowstwa oraz aktywnego działania w Centrum,jednak żaden problem czy też zapytanie nie pozostało bez odpowiedzi.Staramy się pomagać w rozwiązywaniu problemów technicznych wszystkim ,którzy się do nas o pomoc zwracają. Pozdrawiam i zapraszam do współtworzenia forum KCICHIK KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - bartek2700 - 2012-01-03 ....jak to mówią reklama dzwignią handlu:-] KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - Shitashii - 2012-01-03 Jeszcze niejeden z tej reklamy skorzysta. A powiedz Awax, jak w tej chwili wygląda sprawa tych certyfikacji? Gdzie to utknęło, na jakim etapie? Bo jeśli to miałoby wyglądać jak z refundacją leków, to może niech się tak nie spieszą.
KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - awax - 2012-01-03 Utknęło w Ministerstwie,a raczej w dwóch:Gospodarki i Środowiska. Myślę,że sprawa ruszy gdy Unia nałoży kary na Polskę za zwłokę. Szkoda tylko,że panuje dezinformacja i wielu z Kolegów nadal płaci za szkolenia i kursy,które nie mają umocowania prawnego.Z drugiej strony nie można wykluczyć ,że któreś z nich ułatwią zdobycie certyfikacji. Tak czy owak uważam,że szkolenia i egzaminy są za drogie w odniesieniu do korzyści jakie przynoszą. Również po wprowadzeniu docelowych certyfikatów może okazać się to fikcją jeżeli będzie mógł je "kupić" każdy i gdy nie będzie ich posiadanie egzekwowane przez Urzędy Powiatowe,którym brakuje wykwalifikowanej kadry w tym względzie. KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - Shitashii - 2012-01-03 nie dokończyło Ci się KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - bxz - 2012-01-03 "... zrobić każdy"
KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - wogotto - 2012-01-08 Czy może któryś z panów słyszał o proponowanym przeniesieniu pozwolenia czy sprawdzaniu urządzeń lub też dopuszczenia do użytkowania urządzenia do Urzędu Dozoru Technicznego. KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - Shitashii - 2012-01-08 Ale jakiego urządzenia? KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - awax - 2012-01-08 Jedną z koncepcji było aby to UDT był uprawniony do wydawania certyfikatów zarówno Firm jak i personalnych.Czy coś z tego będzie ,nie wiadomo. Uprawnienia do certyfikacji to spory zysk i jest wielu chętnych,żeby nam takie certyfikaty sprzedawać. KCICHIK czy to jeszcze istnieje? - KCICHIK - 2012-03-27 zigzag napisał(a):Chciałbym się dowiedzieć czegoś o KCICHIK. Ktoś korzysta z z ich strony?Zapraszamy ,myślę,że cośsię jednak zmienia |