![]() |
|
[Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo w transporcie (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury (/showthread.php?tid=5948) |
[Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - trans-pol - 2012-03-23 Witam poniżej przedstawiam swój problem może ktoś miał podobny albo wie od czego zacząć szukać żeby nie narobić kosztów. Posiadam agregat Hwa Sung 250RT (nowy)zamontowany czołowo na Iveco Daily kubatura około 10m3 (blaszka przerobiona na chłodnię) z nową izolacją wykonaną na moje zamówienie. Agregat miał mi utrzymywać temperaturę do -20 stopni C a max schodzi do -14. Oczywiście jest problem z zejściem do -10 C a jak już zejdzie do -14 to czasami zapala się CZERWONY TRÓJKĄT oznaczający awarię kompresora po czym temp. spada o 2-3 C i znowu schładza. Jak samochód się zatrzymama np w korku lub światłach momentalnie spada temp ojakieś 3 stopnie C. Proszę o pordę tych którzy mają jakąś wiedzę na ten temat bo podobno agregat jest na tyle mocny że powinien utrzymać taką temp. Byłem na serwisie i spr ciśnienie jest ok. [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - mentor12 - 2012-03-23 Skorzystaj z gwarancji
[Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - Shitashii - 2012-03-23 Masz -14*C i w korkach lub na światłach spada jeszcze o 3*, to już masz -17*C (taka jest matematyka). Postój dłużej to może spadnie o kolejne 3*. [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - trans-pol - 2012-03-24 Pewnie że skorzystam z gwarancji ale wiadomo jak to jest szukają i nic nie wiedzą. Narazie umówiłem się na ponownie nabicie czynnika bo mówią że może być za dużo czynnika. A jeśli chodzi o temp max pokazuje -14 C i spada np do -11 C a nie do - 17 [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - awax - 2012-03-24 Sądząc po fotce to Masz troszkę większą kubaturę,jednak to nie tylko ona ma wpływ na dobór agregatu. Zastanawiam się co oprócz świeżych warzyw i owoców będziesz woził latem? [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - mentor12 - 2012-03-24 Nie martw się o koszty.Z tego co pamiętam koszty ponosi GWARANT. [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - Shitashii - 2012-03-25 trans-pol napisał(a):Pewnie że skorzystam z gwarancji ale wiadomo jak to jest szukają i nic nie wiedzą. Narazie umówiłem się na ponownie nabicie czynnika bo mówią że może być za dużo czynnika. A jeśli chodzi o temp max pokazuje -14 C i spada np do -11 C a nie do - 17Będę czepialski i upierdliwy. Jeśli z -14*C spada o 3K, to będziesz miał -17*C. (wyjaśnię, że -11 to więcej, a nie mniej od -14). Taki drobiazg. Może źle tłumaczysz i serwisanci nie wiedzą co ty właściwie chcesz. [Inne]Agregat Hwa Sung 250RT nie zbija temperatury - mentor12 - 2012-03-25 Szczegół ale ważny.Panie temperatura spada.No i mamy perpettummobile
|