![]() |
|
Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? (/showthread.php?tid=687) |
Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - AndrzejMT - 2007-07-16 Witam serdecznie. Od jakiegos czasu denerwowalo mnie to ze mam klime w aucie ktora jest niesprawna. Tak wiec: - założyłem nowa sprężarke, nowy wentylator - wszystko załącza sie jak nalezy. - nabiłem klime czynnikiem no i sie zaczeło........... ..Klimatyzacja pieknie ladnie działała jak auto podpiete bylo pod maszyne do nabijania czynnika.. Przez kolejne dni bylo zimno wiec klimy nie uzywalem az do wczoraj - właczam - sprezarka pracuje, wentylator równiez, czynnik jest (ucieka po wcisnieciu zaworu do napełniania) - wszystko pracuje ale z nawiewu tak jak dmuchało tak dmucha ciepłem jak na taki upał.. ..O co tu chodzi? HELP .. Czemu na podpietym układzie pod maszyne chłodzi - a teraz nie ??Dodam ze układ szczelny i napełniony odpowiednim czynnikiem - HELP ![]() ..Moze sprzedali mi uszkodzona sprezarke? Czy chlodziła by klima kiedy byla podłączona pod maszyne do napełniania - kiedy obieg był wymuszony przez maszyne czy jak? - kopie w google, forach - jezdze i nikt nic nie wie, i nie umie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - Absolut - 2007-07-16 Sprawdż czy nie masz pozatykanego skraplacza lub poprostu umyj go pod ciśnieniem. Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - AndrzejMT - 2007-07-16 ..A czy przy zatkanym skraplaczu wogole zadziałała by klima? - tak jak pisałem wyzej.. (chłodziła przy podpietej maszynie do napełniania klimy) ..Wyjmie sie skraplacz bez upuszczenia czynnika chlodzacego z ukladu klimatyzacji? Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - wally - 2007-07-17 AndrzejMT napisał(a):..A czy przy zatkanym skraplaczu wogole zadziałała by klima? - tak jak pisałem wyzej.. (chłodziła przy podpietej maszynie do napełniania klimy)Sprawdz rurki wysokiego i niskiego cisnienia, jedna powinna byc zimna i na niej powinna skraplac sie woda, druga powinna byc ciepla lub wrecz goraca. Zakladam ze cisnienia w ukladzie sa takie jak nalezy ? AndrzejMT napisał(a):..Wyjmie sie skraplacz bez upuszczenia czynnika chlodzacego z ukladu klimatyzacji?A wyjmiesz chlodnice wody bez upuszczania plynu chlodzacego z ukladu ? Dodaj do tego fakt, ze uklad klimy jest ukladem wysokiego cisnienia i sam sobie odpowiesz na pytanie. Pozdr Wally Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - AndrzejMT - 2007-07-17 ..Instalacja powinna byc napełniania r12 - napelniona zostala r134 - czy to moze byc np powodem rozszczelenienia? czym napelnic w takim razie?? Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - Tollo - 2007-07-17 Koledzy zapewne napiszą, co wkrótce stanie się z Toją klimatyzacją. Niemniej, uwazam ze choć na krótko powinna poprawnie zadziałać. Klimatyzacja BMW E36 - tajemnicza przyczyna? - radekklimat - 2007-07-17 jezeli ktos zamiast r 12(zam r 409a) napelnil r 134a to jest to zwykly debil po 2 jezeli juz to r134a powinien nabic w mniejszej ilosci r12 1175-1225g r134a 975-1025g lub w zaleznosci od rodzaju parownika r134a 800-850g dot mod 320i 147KM z 92r moze uklad jest przeładowany to tez nie bedzie efektu chlodzenia radekklimat@wp.pl 500 236 866 pozdrawiam |