Forum Klimatyzacja
Mechanik urządzeń chłodniczych - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Mechanik urządzeń chłodniczych (/showthread.php?tid=7846)

Mechanik urządzeń chłodniczych - Klim - 2014-03-11

Witam chciałem się dowiedzieć czy ktoś był na szkoleniu "mechanik urządzeń chłodniczych" kujawsko-pomorskie centrum szkoleń i certyfikacji w Bydgoszczy ( trepka) ? Czy ktoś z was się wybiera w marcu na szkolenie ?

Mechanik urządzeń chłodniczych - klimatolog - 2014-03-11

Jestem ciekaw czy po takim szkoleniu w amoniakalnym urządzeniu użyjesz odpowiedniego materiału do uszczelek.Szkolić można się zawsze.Ale nie zaszkodzi mięć własnej wiedzy.Chociażby internetowej.Bo kursy zazwyczaj mają nazwę kursami doszkalającymi.Czyli panowie również w nich uczestniczący spostrzegają różnicę pomiędzy ciśnieniem jednego MPA i jednej atmosfery.

Mechanik urządzeń chłodniczych - Klim - 2014-03-12

Rozumiem doskonale, ale chciałem się dowiedzieć odnośnie tych szkoleń. Ja osobiście bardzo cenie wiedzę którą czytam na forum ! ! ! jest lepsza niż nie jedna książka ! Dzięki

Mechanik urządzeń chłodniczych - klimatolog - 2014-03-12

Klim napisał(a):Rozumiem doskonale, ale chciałem się dowiedzieć odnośnie tych szkoleń. Ja osobiście bardzo cenie wiedzę którą czytam na forum ! ! ! jest lepsza niż nie jedna książka ! Dzięki
Też lubię komedie.A szczególnie kaskaderów w nich występujących.

Mechanik urządzeń chłodniczych - barbie - 2014-03-12

nabijanie licznika postów .tekst od rzeczy .

Mechanik urządzeń chłodniczych - klimatolog - 2014-03-12

barbie napisał(a):nabijanie licznika postów .tekst od rzeczy .
Pouczanie proszę pana zacznij od siebie.A post nie na temat.Nabijają to pana panie barbie kursami.?

Mechanik urządzeń chłodniczych - zawada84 - 2014-08-20

klimatolog napisał(a):Jestem ciekaw czy po takim szkoleniu w amoniakalnym urządzeniu użyjesz odpowiedniego materiału do uszczelek.Szkolić można się zawsze.Ale nie zaszkodzi mięć własnej wiedzy.Chociażby internetowej.Bo kursy zazwyczaj mają nazwę kursami doszkalającymi.Czyli panowie również w nich uczestniczący spostrzegają różnicę pomiędzy ciśnieniem jednego MPA i jednej atmosfery.
To znaczy, ze uważacie że tego typu szkolenia nie mają sensu? Dlaczego?
W takim razie jak można się najlepiej nauczyć tego "fachu"? Czy ktoś, kto nigdy nie pracował w tej branży, ale ma wykształcenie mechaniczne jest w stanie ogarnąć temat? Mój brat jest mechanikiem urządzeń przemysłowych, ale szuka jakiejś bardziej przyszłościowej branży.

Mechanik urządzeń chłodniczych - Shitashii - 2014-08-21

Przyszłościowe zawody to: polityk, bankier, komornik. Dwa pierwsze bezstresowe.

Mechanik urządzeń chłodniczych - klimatolog - 2014-08-21

Shitashii napisał(a):Przyszłościowe zawody to: polityk, bankier, komornik. Dwa pierwsze bezstresowe.
Czyli brak skrupułów.

Mechanik urządzeń chłodniczych - Shitashii - 2014-08-21

Dokładnie!