![]() |
|
Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Ogrzewnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni (/showthread.php?tid=9321) |
Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - lukaszz - 2016-02-18 Witam, potrzebuje klimatyzatora, który będzie utrzymywał stałą temperaturę przez cały rok na poziomie 28-30stopni. Lokal jest mały bo jedynie 18m i jest ocieplony razem z sufitem i posiada malutkie okno 30x80cm,które możliwe,że zlikwiduje. Lokal też ma nisko sufit bo jest ze spadkiem od 1,8m do 2m więc powierzchnia do grzania niewielka. Wiem, 1kW = 10m ale chciałbym zasięgnąć opinii jaki konkretnie model będzie sie nadawać do moich potrzeb. O ile to możliwe chciałbym używać tylko klimatyzatora również w zimie bo w lokalu nie mam kaloryferów i musiałbym ewentualnie w okresie zimowym dostawić dodatkowo grzejniki na prąd,których wolałbym uniknąć. Ogromnym plusem dla mnie jest funkcja WiFi jak w tym modelu http://allegro.pl/klimatyzator-samsung-aqv09kban-2-5kw-wifi-czarny-i5964050898.html Jeśli chodzi o budżet to myślę cos w granicach 4000zł ewentualnie coś więcej ale fajnie by było gdyby ten samsung się nadawał Proszę o doradztwo i z góry dziękuje Pozdrawiam Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - ON/OFF - 2016-02-18 Sprawdź przede wszystkim dostępność bo ten model nie jest dostępny na rynku od 2 lat. Obecnie Samsung ma modele TRIANGLE też z Wifi i trochę tańsze. Jednostka wewnętrzna jest duża. Moc zależy od jakości izolacji i sposobu użytkowania tego lokalu ale jak całorocznie to min. 3,5kW. Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - lukaszz - 2016-02-18 Ok a czy temperatura 28-30stopni jest osiagalna? nie wiem do jakich temperatur może nagrzać taki klimatyzator? ten klimatyzator co podalem w linku to jest 2,5kW ale grzanie ma na 3,2kW. Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - ON/OFF - 2016-02-18 Klima może dmuchać powietrzem ponad 40*C [przy mrozach mniej] więc teoretycznie może nagrzać, nastawy na pilotach na grzaniu to max. 30-32*C. Dużo zależy ile i jak będzie uciekało ciepło. Zaproś firmę niech obejrzy i doradzi. Musisz uwzględnić jeszcze koszt montażu. Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - lukaszz - 2016-02-18 Nie wiem czy u siebie na zadupiu znajde firme w ktorej bym to kupil i ktorej bym zlecil montaż. Czy taki klimatyzator scienny jest na tyle skomplikowany w montazu ze sprytna osoba sama nie poradzi sobie z jego montazem? Tak wogole ile moze kosztowac taki montaż orientacyjnie ? Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - lodowyMiś - 2016-02-18 bez sprzetu bedzie niestety ciezko zamontowac, ah jakie okolice Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - lukaszz - 2016-02-18 Jaki sprzęt masz na myśli? Lokal jest w miejscowości Tywonia (podkarpacie) mała wieś przy małym miasteczku Jarosław. Lokal jest ocieplony styropianem 10cm z zewnątrz a od środka będę ocieplać sufit wełną i zastanawiam się jeszcze nad wyłożeniem wnętrza styropianem by utrzymywać wymaganą temperaturę. Boję się tylko wilgoci i jak rozwiązać problem cyrkulacji powietrza i jaka wykombinować wentylacje. Są jakieś zaawansowane klimatyzatory,które wymieniają powietrze? Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - ON/OFF - 2016-02-23 Masz jakiś specyficzny lokal, który chcesz klimatyzować i wentylować. Niech to zobaczy fachowiec. Masz na pewno bliżej lub dalej jakieś większe miasto z firmą z branży. Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - colvic - 2016-11-06 Obawiam się, że w takim pomieszczeniu będzie hodowla konopi indyjskiej a nie tererarium. Tak więc polecam odpowiednim służbom o sprawdzenie ip. komputera i zweryfikowanie co tam lukaszz planuje wyhodować. Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - obser - 2016-11-07 No to też lepiej samemu zamontować.Nie ma w Polsce miejsca,gdzie firma instalacyjna nie dojedzie, u mnie widzę jak motują firmy co mają do nas 280 km,choć kilkanaście firm w mieście zajmuje się klimatyzacją. Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - DBKlima - 2016-11-17 colvic napisał(a):Obawiam się, że w takim pomieszczeniu będzie hodowla konopi indyjskiej a nie tererarium. Tak więc polecam odpowiednim służbom o sprawdzenie ip. komputera i zweryfikowanie co tam lukaszz planuje wyhodować.Ty dużo wiesz jak widzę ... jesteś pewnie jego konkurencja w regionie twoje IP też prześlemy tam gdzie trzeba :lol: Jaki klimatyzator wybrać,który ma grzać pomieszczenie 18m 365dni - Amfan - 2016-11-17 colvic napisał(a):Obawiam się, że w takim pomieszczeniu będzie hodowla konopi indyjskiej a nie tererarium. Tak więc polecam odpowiednim służbom o sprawdzenie ip. komputera i zweryfikowanie co tam lukaszz planuje wyhodować. Wypowiedz byłego premiera Jarosława Kaczńskiego . na temat konopi . https://www.youtube.com/watch?v=2OcXIhOOVTE |