![]() |
|
Pompa próżniowa z... baterią! - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Pompa próżniowa z... baterią! (/showthread.php?tid=9341) |
Pompa próżniowa z... baterią! - Stutom - 2016-02-23 Całkiem niedawno znalazłem na jednym z portali społecznościowych taką oto nowinkę: http://global.rakuten.com/en/store/ohsawa/item/10002098/ Co o tym myślicie? Ma szansę powodzenia?
Pompa próżniowa z... baterią! - ON/OFF - 2016-02-26 Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika . Pompa próżniowa z... baterią! - awax - 2016-02-26 ON/OFF napisał(a):Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika . Czy Możesz ocenić tą markę? Ja dotychczas używałem Makity i właśnie niedawno zamówiłem pierwsze Milwuakee na próbę.zachęciły mnie baterie 5 Ah i bezszczotkowe silniki. Pompa próżniowa z... baterią! - awax - 2016-02-26 ON/OFF napisał(a):Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika . Czy Możesz ocenić tą markę? Ja dotychczas używałem Makity i właśnie niedawno zamówiłem pierwsze Milwuakee na próbę.zachęciły mnie baterie 5 Ah i bezszczotkowe silniki. Pompa próżniowa z... baterią! - bxz - 2016-02-26 ELEKTROSERWIS: zapytaj czy ma elektrozawór (choćby w opcji) przy okazji
Pompa próżniowa z... baterią! - ON/OFF - 2016-03-01 awax napisał(a):ON/OFF napisał(a):Fajna sprawa. Ciekawe ile kosztuje? Ja akurat używam sprzętu przenośnego Milwaukee 18V ale po szybkim przeglądzie w sieci nie znalazłem odpowiednika . Makita ma bardzo dobrą młotowiertarkę HR 2470 bodajże. Jeśli chodzi o Milwaukee to używam: sieciową młotowiertarkę PH30 sds+ chyba najmocniejsza tradycyjna z silnikiem poziomym - 3,5J. Jak rączka została przypadkowo zamurowana i szukałem z innych producentów to nie pasowały - orginał ma większą średnicę obudowy w miejscu chwytu co też świadczy o jej solidności. Mocna, wytrzymała, uniwersalna [koronka, tez wiercenie bez udaru, kucie np. bruzdy po nacięciu]. Polecam. bateryjną wiertarko-wkrętarke z udarem M18 - szeroki zakres prędkości obrotowych, udar daje radę też z betonem, choć to trochę trwa i oczywiście na pojedyncze małe otwory bo szkoda jej na tym zarzynać. Drobna niedogodność, może tylko dla mnie - suwak zmiany kierunku obrotów tak trochę za bliski dłoni i dosyć "dziwnie" mi się naciska. Uchwyt przy pracy z udarem lubi się mocno zacisnąć na wiertle - rada producenta - raz psiknąć olejem do srodka. SZlifierka kątowa M18 - lekka, wyważona, dobrze leży w dłoni pomimo ciężkiej baterii na końcu. Nie wyobrażam sobie już pracy z sieciówką - większość prac to krótkie operacje typu przycięcie śrub, rurek, korytek, kształtowników, ew. nacięcie bruzd. Baterie 5Ah trzymają długo. Zaletą jest to, że narzędzia te pracują z pełną mocą do końca baterii. Nie ma tak, że zwalniają lub słabną. Pracują na 100% albo zatrzymują się jak bateria się wyczerpie. Niezastąpione na budowach, gdzie o prąd ciężko. Pompa próżniowa z... baterią! - ON/OFF - 2016-03-07 A koszt jeśli to nie tajemnica? I co jest w komplecie [bateria, ładowarka czy to pompa "golas" - samo urządzenie]? Pompa próżniowa z... baterią! - ON/OFF - 2016-03-08 Dzięki. Jakbyś jeszcze dał zdjęcia po otrzymaniu byłoby super. Pompa próżniowa z... baterią! - DF - 2016-06-17 jeszcze nie spotkałem się problemem braku napięcia w miejscu montażu klimatyzacji lub innego obiegu chłodniczego Pompa próżniowa z... baterią! - kanto - 2016-06-18 To chyba jakieś żarty. Wydajność pewnie 15l i jednostopniowa. Pompa próżniowa z... baterią! - kanto - 2016-06-18 W specyfikacji ma 50 l . Cena ponad 500 $ czyli po 2000zl . Zbędny gadżet . |