Forum Klimatyzacja
Komora mroznicza komora Chlodnicza - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Komora mroznicza komora Chlodnicza (/showthread.php?tid=9480)

Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-11

Witam wszystkich kolegów chciałem się dowiedzieć jak koledzy wyceniają swoje usługi

Pracuje w chłodnictwie od 10 lat

Coraz cześciej trafiają mi się dodatkowe oferty do realizacji
Mam problem z cenami bo noe wiem ile i co jak wycenić
Obecnie pracuje w firmie chłodniczej i biurowi wyceniają każda robotę .
Nie chce robić za tanio i tez za drogo, nie mam zamiaru psuć rynku zaniżonymi cenami
Może ktoś posiada cennik którym się posługuje bądź chodź trochę pomoże w wycenie.
Na ta chwile mam do wykonania demontaż agregatów z piwnicy oraz chłodnic
Demontaż podłogi oraz montaż
Mroznia 3x4
Chlodnia 4x2.5
W tych pomieszczeniach na nowo trzeba zamontować cała instalacje Chlodnicza
Agregaty rurociągi elektrykę
Jak i wykonać demontaż
Prosiłbym o radę
Pozdrawiam wszystkich kolegów

Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-11

Tyłu specjalistów i nikt się nie wypowie?

Komora mroznicza komora Chlodnicza - barbie - 2016-05-11

Stolica ,miasto ,małe miasteczko ,wioska ? .nie podajesz podstawowych informacji ,a chcesz szybkiej odpowiedzi ! .

Komora mroznicza komora Chlodnicza - Amfan - 2016-05-11

Policz materiały, policz nakład pracy ludzkiej, dodaj marżę, koszty związane z prowadzeniem działalności i kwota sama wyjdzie .

Komora mroznicza komora Chlodnicza - awax - 2016-05-11

Amfan napisał(a):Policz materiały, policz nakład pracy ludzkiej, dodaj marżę, koszty związane z prowadzeniem działalności i kwota sama wyjdzie .

Materiałów nie musi liczyć,przecież pracuje w firmie chłodniczej Smile

Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-12

Miasto Bydgoszcz materiały mam zliczone kwestia czy liczyć na godziny czy jak? Odległość między urządzeniami około 30 metrów

Komora mroznicza komora Chlodnicza - KCICHIK - 2016-05-12

Kolego,nikt nie poda na ogólnodostępnym forum żadnych kwot.Byłoby to nie fair.
Inna sprawa,że z tego co Piszesz to chcesz to wykonać jako "fuchę" .Masz fajnego pracodawcę jeżeli mu to nie przeszkadza.
Jeszcze jedno,Masz juz certyfikat F-Gazy? Smile

Mam certyfikat i swoją działalność. Ale nie wyceniam nigdy zawsze za śmieszne pieniądze robiłem.ale ile możnaWink

Mam znajomych co mówią ile biorą za taką pracę. Ale wydaje mi się że trochę przecinają więc pytam tutaj

Komora mroznicza komora Chlodnicza - KCICHIK - 2016-05-12

Djisy napisał(a):Mam certyfikat i swoją działalność. Ale nie wyceniam nigdy zawsze za śmieszne pieniądze robiłem.ale ile możnaWink

Zgłoś reklamację do UDT bo nie ma Ciebie na liście certyfikatów personalnych Smile

Komora mroznicza komora Chlodnicza - jacek 64 - 2016-05-12

Najprościej w takich przypadkach - jeżeli pracujesz uczciwie -to wyceniać według roboczogodzin. Jeżeli przyjmiesz , że jedną roboczogodzinę wycenisz na 25 zł netto - to ledwo pokryjesz koszty . Jeżeli będziesz szedł dalej np 40 netto zł - to robi się normalnie . Jak będziesz liczył po 50 i więcej - robi się ciekawie . I wszystko na temat. Zdarza mi się pracować za 100 zł za godzinę . A nieraz trzeba zadowolić się za 30 zł . Wszystko zależy jak trudną prace wykonujesz, ile wymaga wiedzy i fachowości . Jeden pracownik to minimum 200 zł netto - aby pokryć ZUS-y i inne . Jeżeli ma zostać coś dla Ciebie to 250 -300.