![]() |
|
Komora mroznicza komora Chlodnicza - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Komora mroznicza komora Chlodnicza (/showthread.php?tid=9480) |
Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-11 Witam wszystkich kolegów chciałem się dowiedzieć jak koledzy wyceniają swoje usługi Pracuje w chłodnictwie od 10 lat Coraz cześciej trafiają mi się dodatkowe oferty do realizacji Mam problem z cenami bo noe wiem ile i co jak wycenić Obecnie pracuje w firmie chłodniczej i biurowi wyceniają każda robotę . Nie chce robić za tanio i tez za drogo, nie mam zamiaru psuć rynku zaniżonymi cenami Może ktoś posiada cennik którym się posługuje bądź chodź trochę pomoże w wycenie. Na ta chwile mam do wykonania demontaż agregatów z piwnicy oraz chłodnic Demontaż podłogi oraz montaż Mroznia 3x4 Chlodnia 4x2.5 W tych pomieszczeniach na nowo trzeba zamontować cała instalacje Chlodnicza Agregaty rurociągi elektrykę Jak i wykonać demontaż Prosiłbym o radę Pozdrawiam wszystkich kolegów Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-11 Tyłu specjalistów i nikt się nie wypowie? Komora mroznicza komora Chlodnicza - barbie - 2016-05-11 Stolica ,miasto ,małe miasteczko ,wioska ? .nie podajesz podstawowych informacji ,a chcesz szybkiej odpowiedzi ! . Komora mroznicza komora Chlodnicza - Amfan - 2016-05-11 Policz materiały, policz nakład pracy ludzkiej, dodaj marżę, koszty związane z prowadzeniem działalności i kwota sama wyjdzie . Komora mroznicza komora Chlodnicza - awax - 2016-05-11 Amfan napisał(a):Policz materiały, policz nakład pracy ludzkiej, dodaj marżę, koszty związane z prowadzeniem działalności i kwota sama wyjdzie . Materiałów nie musi liczyć,przecież pracuje w firmie chłodniczej
Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-12 Miasto Bydgoszcz materiały mam zliczone kwestia czy liczyć na godziny czy jak? Odległość między urządzeniami około 30 metrów Komora mroznicza komora Chlodnicza - KCICHIK - 2016-05-12 Kolego,nikt nie poda na ogólnodostępnym forum żadnych kwot.Byłoby to nie fair. Inna sprawa,że z tego co Piszesz to chcesz to wykonać jako "fuchę" .Masz fajnego pracodawcę jeżeli mu to nie przeszkadza. Jeszcze jedno,Masz juz certyfikat F-Gazy?
Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-12 Mam certyfikat i swoją działalność. Ale nie wyceniam nigdy zawsze za śmieszne pieniądze robiłem.ale ile można
Komora mroznicza komora Chlodnicza - Djisy - 2016-05-12 Mam znajomych co mówią ile biorą za taką pracę. Ale wydaje mi się że trochę przecinają więc pytam tutaj Komora mroznicza komora Chlodnicza - KCICHIK - 2016-05-12 Djisy napisał(a):Mam certyfikat i swoją działalność. Ale nie wyceniam nigdy zawsze za śmieszne pieniądze robiłem.ale ile można Zgłoś reklamację do UDT bo nie ma Ciebie na liście certyfikatów personalnych
Komora mroznicza komora Chlodnicza - jacek 64 - 2016-05-12 Najprościej w takich przypadkach - jeżeli pracujesz uczciwie -to wyceniać według roboczogodzin. Jeżeli przyjmiesz , że jedną roboczogodzinę wycenisz na 25 zł netto - to ledwo pokryjesz koszty . Jeżeli będziesz szedł dalej np 40 netto zł - to robi się normalnie . Jak będziesz liczył po 50 i więcej - robi się ciekawie . I wszystko na temat. Zdarza mi się pracować za 100 zł za godzinę . A nieraz trzeba zadowolić się za 30 zł . Wszystko zależy jak trudną prace wykonujesz, ile wymaga wiedzy i fachowości . Jeden pracownik to minimum 200 zł netto - aby pokryć ZUS-y i inne . Jeżeli ma zostać coś dla Ciebie to 250 -300. |