![]() |
|
Urządzenia typu bi-block split - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Urządzenia typu bi-block split (/showthread.php?tid=9884) |
Urządzenia typu bi-block split - DBKlima - 2016-09-23 Urządzenia typu bi-block split potrzebuje 3 zestawy na malutkie chłodnie agregat pionowy poziomy - obojętne mam miejsce na montaż . Chłodnia maksymalnie 8m3 +4C/7C . Kto może je mieć od ręki w magazynie ? Znane mi 2 firmy 3-4 tygodnie . Urządzenia typu bi-block split - Shitashii - 2016-09-23 A jaki to bi-block? Monoblock to wiem, ale bi-? Moje pytanie jest poważne. Urządzenia typu bi-block split - MarioO - 2016-09-23 to zabudowany agregat wyposażony już we wszystko co potrzeba który łączysz tak jak splita z dobraną do tego chłodnicą.Chłodnica i agregat to komplet.Na 2 chłodniach mam taki system od 15 lat.Obsługuje to od początku.Właściwie same przeglądy bo awaryjność 0 mimo że pracują na Maneuropach
Urządzenia typu bi-block split - wit - 2016-09-24 MariOo napisał(a):bo awaryjność 0 mimo że pracują na Maneuropach czemu się tak czepiasz maneuropów? wg mnie to dobre i trwałe sprężarki -tylko muszą być prawidłowo zamontowane... Urządzenia typu bi-block split - MarioO - 2016-09-24 zgadza się.W latach 90 było dużo pourywanych korbowodów i spalonych stojanów ale to był taki przeskok z DH i SAF na lepsze maszyny które nie były prawidłowo zamontowane.Pamiętam że mówiono wtedy o wadliwej serii Fakt faktem że to delikatne sprężarki
Urządzenia typu bi-block split - wit - 2016-09-24 -nie -one nie są delikatne -problemem była instrukcja -pisząca, że mają wewnętrzne zabezpieczenia i że nie trzeba dodatkowych... trzeba. klapiacy wewnętrzny termik -pali się po kilkunastu/kilkudziesięciu zadziałaniach... montowano te sprężarki na zbyt dużych bezpiecznikach, bez termików, bez czujników braku fazy, często bez presostatów i pracujące na parametrach z poza zakresu... więc w takich warunkach musiały padać. Urządzenia typu bi-block split - barbie - 2016-09-24 witam kolegę Wita po długiej nieobecności . Urządzenia typu bi-block split - MarioO - 2016-09-24 MariOo napisał(a):i spalonych stojanów ale to był taki przeskok z DH i SAF na lepsze maszyny które nie były prawidłowo zamontowane. Urządzenia typu bi-block split - wit - 2016-09-24 barbie napisał(a):witam kolegę Wita po długiej nieobecności . czasem zaglądałem... -niestety było tu zbyt dużo kłótni - jakiś osobistych wycieczek -roszczeniowej postawy -itd. -więc dałem sobie odpocząć od forum... jak i kilku innych Kolegów mających dużą wiedzę fachową... niektóre osoby wróciły na forum -więc może i ja znowu troszkę "zagoszczę" Urządzenia typu bi-block split - Artic - 2016-09-25 Co do bi-bloka to znany mi jest rivacold. W miarę to jakoś chodzi. Poszukaj u większych polskich dostawców. Napewno ten co zmienił wyrzucił z nazwy,, termo,, ma je od ręki. Nawiązując do Maneuropa są to bardzo dobre sprężarki. Pewna seria miała problem z przecierajaca się izolacja przewodu zasilającego o rurkę tłoczenia. Często to właśnie było diagnozowane jako spalenie. Osobiście uważam że Maneurop zrobił błąd reklamujac sprężarki jako bezobslugowe bo wiele osób uważalo że są to duże lodowkowe sprężarki i nie ustawili przegrzewu, nie montowali zabezpieczeń termicznych oraz brak wymian oleju. Urządzenia typu bi-block split - coldtherm - 2016-09-25 nie znałem dotąd określenia bi-block nazywamy te urządzenia splitami i tyle a stosowałem sporo technoblock-ów jak kolega pisze w większości na maneuropie na te sprężarki można psioczyć ale jak na hermetyka zakres pracy i cena robią swoje Urządzenia typu bi-block split - DBKlima - 2016-09-26 Artic - dziękuje za naprowadzenie mnie na właściwy tor poszukiwań Wszystkim za szybki odzew i pomoc . |