Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jak w obecnych czasach opłacalne jest grzanie pelletem

2 Odpowiedzi, 6388 Wyświetleń

kroms

2022-09-09, 12:39:08
Banned
Hejka. Jak w obecnych czasach wychodzi ogrzewanie pelletem? Jestem w trakcie budowy i właśnie taki piec mam w projekcie ale jak patrzę na ceny to dostaje palpitacji.  Co teraz najbardziej się opłaca? Dom 190 M2. (Dwulokal). Z góry dzięki
  • Odpowiedz

klarkson

2022-09-13, 09:29:14
Banned
Wybierając rodzaj ogrzewania nie patrz na to co opłaca się lub nie opłaca teraz bo za rok może być całkiem inaczej. Trzeba myśleć w perspektywie kilku lat bo co najmniej na tyle czasu będzie to założone. Podłogowe bo jest nisko temperaturowe więc nie trzeba mieć temperatury 70+ jak w starych piecach z grzejnikami. Wodne bo podłączysz do tego kopciucha, gaz, pellet, pompę. Trzeba pomyśleć by nie uwiązać się do jednego źródła i by mieć alternatywę szybkiej zmiany lub modyfikacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-27, 12:38:07 przez admin.)
  • Odpowiedz

amaro

2024-06-17, 09:33:12
Banned
Czy jak unia przestanie finansować gaz to czy nie stanie się on drogim źródłem ciepła? Unia chce odejść od gazu i dlatego jego cena ma się mocno zmienić a za to ma być teraz mocno wspierany i dofinansowany prąd, który z resztą jakby co, można sobie samemu jakoś wyprodukować.
Taka słyszałam opinie. Co Wy na to? Ja i tak nie chce gazu ale ten argument brzmiał dla mnie przekonywująco, więc go tu zostawię i chętnie poczytam jakieś komentarze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-27, 12:38:12 przez admin.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa