Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kima IDI error 4

13 Odpowiedzi, 14644 Wyświetleń

yuro

2008-06-26, 13:46:41
Nowy użytkownik
Witam.
wczoraj zostal mi zamontowany klimatyzator IDI (moc chlodzenia 3,5 kW) i wydawalo mi sie ze dziala dobrze, chociaz spodziewalem sie ze bedzie lepiej chlodzil. Ale dzis zamiast chlodzic zaczal tylko wiac a momentami wrecz chyba grzac:). Na panelu wyswietla sie E4 co rozumiem jako error 4. Czy ktos moze wie co to znaczy? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam:)
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-26, 18:06:52
Moderator
a coz to za egzotyczna nazwa tej klimy
  • Odpowiedz

yuro

2008-06-26, 19:45:33
Nowy użytkownik
To jest cos takiego
http://www.pol-stowest.pl/templates/stow...ma/idi.pdf.
U mnie jest model MSW12-6AL®EN. Myslicie ze to jakies badziewie?
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-26, 19:59:09
Użytkownik
moze szczelnosc slaba i juz gazu nie ma... wzywaj Pana fachowca i tyle
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-27, 05:36:19
Moderator
najlepiej tego co to montował a jeszcze lepiej tego co to sprzedał
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-27, 06:31:27
Użytkownik
Hehe u mnie też był ten handlowiec z tej firmy i mu podziekowałem oni maja te klimy na doczepkę bo głównie handluje materiałami do wentylacji rekuperatory kanały i takie tam, różni przychodzą myslą że mi gniota wcisną jeden mnie tylko zastanowił wczoraj podobno mają splity ścienne nie pamiętam nazwy ale ścienny z poborem świerzego powietrze jak mi przysle dtr i szczegółowy opis to go wam przedstawie i powiem czy dobry czy szajs
  • Odpowiedz

yuro

2008-06-27, 13:07:52
Nowy użytkownik
Fachowcy zapomnieli podokrecac rurki i gaz uciekl. Cale szczescie ze to wina tych majstrow a nie tego urzadzenia bo jest nadzieja ze jednak to bedzie dzialalo jak nalezySmile
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-27, 14:29:08
Użytkownik
Smile
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-27, 16:29:48
Moderator
"fachury"
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-27, 17:23:17
Moderator
Ja rozumię że po ciężkim dniu można zapomnieć jakieś drobiazgi i narzędzia albo nawet słabiej przykręcić bo brak już siły i wyleci powiedzmy po miesiącu ale żeby dak licho że jeden dzień działało ? Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-27, 18:27:57
Użytkownik
zaczal sie sezon duzo ludzi chce "latwo" dorobic..... panowie przeciez to takie proste za co tyle pieniedzy...... sa fachowcy co robia montaz za 500 zloty, firma "krzak" a pozniej tak jest
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-28, 05:08:11
Moderator
maro196 niech sobie dorabiają bo wiesz my jesteśmy zdzierusy i tylko na ludzkiej krzywdzie sie chcemy dorobić tylko jak to forum już pokazało to przykładów było wiele że tą taniochcą to żadko profesjonalnie coś wychodzi , a do kolegów co dopiero zaczynają to jeżeli już chcecie robić fuchy to róbcie to pożądnie i jeżeli czegoś nie wiecie to pytajcie nas o to. Lepiej żebyście zrobili to pożądnie od razu niż psuli markę wszystkim bo klient potem ma złe zdanie o większości serwisantów.

pozdrawiam Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

RobertS

2008-06-28, 08:31:05
Użytkownik
w ekonomii gorszy pieniądz wypiera lepszy, tańsza +usługa wypiera droższą. Przypuszczam, że z biegiem czasu ceny montażu będą spadać, coraz większa będzie konkurencja ze strony 'monterów', którzy wymuszą na 'specjalistach od montażu i serwisu' spadek cen.
Przy całym szacunku - 1000 zł za parę godzin roboty przy montażu splita kupionego za 1000 zł to chora cena.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa