Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie

14 Odpowiedzi, 12578 Wyświetleń

kamaaa

2008-06-26, 18:08:23
Nowy użytkownik
Mam małe rysy na jednym przyłączu w jednostce wew. i mimo prób z kielichami nadal nie ma szczelności . Czy koniecznie trzeba wymienić takie przyłącze czy np. da się to jakoś wypolerować ? Próbował tego ktoś ? Proszę o radę
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mister

2008-06-26, 18:47:02
Zaawansowany użytkownik
chodzi o połączenie skrecane na rurze w splicie ? jesli tak to co za problem obciąć złaczke i zespawać rury ?
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-26, 19:49:43
Zaawansowany użytkownik
wspawać albo polerować innej metody nie ma
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-26, 19:57:16
Użytkownik
najszybciej spawanie
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-27, 06:24:03
Użytkownik
Panowie jest jeszcze pasta do uszczelniania posmaruj na zaworach tylko nie za dużo i trzeba uważać żeby do środka nie wpadło bo jak zaschnie to może kapilarę zapchać . tylko cholera zapomiałem jaka nazwa tej pasy bo dawno jej nie używałem napweno niebieska.
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-27, 20:50:20
Zaawansowany użytkownik
jest taka pasta używam jej ale czy ona doszczelni przylgnie?? smaruje ją do końcówek ale na przylgnie nie stosowałem
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

mister

2008-06-27, 20:53:20
Zaawansowany użytkownik
najlepiej skreć na pakuły jak masz problem zeby jedno połaczenie pospawać
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-27, 21:16:30
Zaawansowany użytkownik
pakuły??? jeszcze tego nie próbowałem Smile
  • Odpowiedz

mister

2008-06-27, 21:25:58
Zaawansowany użytkownik
spróbuj koniecznie !!!
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-28, 04:56:08
Użytkownik
na pakuly? dajta spokoj nie robta wiochy!!!! widzialem takie cos raz Pan hydraulik powiedzial ze kielichy nie moga byc szczelne i dal pakule heheheheh
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-28, 05:02:21
Moderator
Mój kolega miał podobną sytuację niedawno tylko przy zewnętrznej , ktośna jakimś placu budowy w trakcie montażu zawadził rusztowaniem i też przerysował końcówki tak ż ebyły nie doszczelnione i tak rozważał żeby dać podkładkę z teflonu ale jak to się skończyło to jeszcze niewiem bo ostatnio go nie widzę , jak coś się dowiem to wam napiszę. To z tym teflonem to możliwe że załatwiło by sprawę. Teflon w taśmie kiedyś miałem i grubości chyba 1 mm a szerokości 5 cm więc wycinakami można taką podkładkę zrobić i powinno to ładnie docisnąć ale sami wiecie jak to jest z freonem może wytrzymać dzień a może wytrzymać sezon
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

kamaaa

2008-06-28, 15:51:06
Nowy użytkownik
Pasta do polerowania metali kolorowych i filc na trzpieniu + wkrętarka i po 15 minutach wszystko ok
Dziękuję za podpowiedzi .
  • Odpowiedz

wogotto

2008-06-28, 23:39:58
Użytkownik
pakuly a to dobre moze jeszcze kropelka do tego i bedzie jak w reklamie 2 w jednym
  • Odpowiedz

heineken72

2008-07-01, 07:52:43
Użytkownik
nie kombinuj ... poukładaj rurę na nowo i spróbuj naciągnąć by było jej cm więcej,
obetnij i na nowo zakilichuj
i bez past bo jak za 3 lata bedziesz robił serwis to .. to bedziesz klął na montażyste Smile
z klimatyzacją ... za pan brat od 1997
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa