Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Multi splity-montaż

6 Odpowiedzi, 5919 Wyświetleń

Qba

2008-07-02, 16:35:58
Zaawansowany użytkownik
Proszę o kolejną poradę i podpowiedz. Dostałem zlecenie na montaż urządzeń do 10 pomieszczeń biurowych i próbuje zrobić jakiś projekt.Zastanawiam się nad multi bo powinno wyjść taniej - chyba że się mylę to poprawcie. Budynek parterowy pomieszczenia jeden przy drugim w rządku .Pytanie do tych co montowali splity: proszę o rady żebym czegoś nie spartolił ,może jakieś fundamentalne zasady -splitów nie montowałem ale myśle że nie różnią się od zwykłych splitów.
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-02, 16:37:45
Zaawansowany użytkownik
Acha dach prawie płaski. Napiszcie o wadach i zaletach multi .Dziękuję
  • Odpowiedz

CKIO

2008-07-03, 06:45:19
Użytkownik
ja mogę ci zaoferować coś w rodzaju multi np: MDV-D tylko musisz podać jakiej mocy chcesz wewnętrzne i moge ci obliczyć jaka zewnętrzna ci potrzebna a jak nie to zrób na FUJITSU serii J
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-03, 11:57:10
Zaawansowany użytkownik
Wybacz ale mówisz o b.drogich urządzeniach. Ja zastanawiam sie nad Sinclair , McQuay ewentualnie LG . Poza tym jeżeli montowałeś takie systemy opowiedz parę słów o montażu i o podłączeniu elektrycznym -jak jest zasilany multi z trzema wewnętrznymi(osobno każdy czy wspólne) Dzięki mój mail:kuboks@tlen.pl
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-03, 12:11:39
Zaawansowany użytkownik
CKIO chodzi o 13 j.wewnętrznych więc jeśli masz ciekawą ofertę zadzwoń ,napisz maila lub gg
tel 509 939 834 mail kuboks@tlen.pl gg3435197
- moc potrzebną podaję według kolejności pomieszczeń(wszystkie na jednym poziomie jeden obok drugiego): 2,5kw 1,8 3,8 3,8 3,8 3,8 3,8 2,2 2,2 2,2 3,4 3,8 1,8
jeżeli możesz podaj ciekawe rozwiązanie .
  • Odpowiedz

wogotto

2008-07-04, 19:01:14
Użytkownik
Firmy produkujace multi splity sa rozne i podlaczenia elektryczne takze. Mitsubisi ma w ofercie bardzo zroznicowane jednostki wewnetrzne przy identycznej jednostce zewnetrznej i podlaczenie elektryczne jest takie ze glowne zasilanie prowadzisz do jednostki zewnetrznej zabezpieczenie to c 25a przewod 4 kwadrat oczywiscie zalezy od dlugosci przewodu i z jednostki zew. prowadzisz 4 zyly 1,5 kwadrat do jednostek wew. nie dajesz juz zadnego zabezpieczenia poniewaz kazda jednostka wem ma swoje wlasne mozesz zastosowac roznego typu jednostki wew.przy tej samej wydajnosci split , kaseta , kanalowiec , top wiszacy cz stojacy pisze o 4 split znajdz stronke i wszystkiego sie dowiesz jaki model i jakie parametry i poskladaj wszystko razem wedlug zyczenia klienta . W komplecie sa redukcje na inne rozmiary rurek.Godne polecenia poniewaz cicha praca i mala srednica rurek plastik nie jest jakis trzeszczacy tylko dobrej jakosci i waga przyzwoita,a przy takim zakupie mozesz negocjowac duzy upust.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa