Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja z najmniejszą jednostką zewnętrzną

7 Odpowiedzi, 1849 Wyświetleń

Tuśka

2025-02-16, 13:17:17
Gość
Przeglądałam forum ale nie znalazłam intersującego mnie wątku (może przeoczyłam)... Mam prośbę o pomoc w wyborze klimatyzacji do jednego pomieszania umieszczonego od strony południowej. Na dodatek balkon na którym ma być umieszczona jednostka zewnętrzna jest odsłonięty z każdej strony i po dociepleniu bloku bardzo zmniejszyła się jego powierzchnia. Mieszkanie jest szczytowe w bloku z wielkiej płyty. Niestety nie mam zgody na zamontowanie jednostki zewnętrznej na balustradzie od zewnątrz co niestety zmusiło do wyboru najmniejszych jednostek. I tu pojawia się dylemat.. propozycję, którą dostałam dotyczy dwóch firm i modeli Fuji i Toshiba. Nie ukrywam, ze trzyma mnie tez budżet. Pierwsza propozycja, jaką dostałam to Klimatyzator ścienny KPCA | Fuji Electric, a następnie propozycja padła na ciut lepsze urządzenia wybór jest między medalami: Fuji model KMCC lub Toshiba SEIYA 2.

Czy ktoś może mi doradzić który wybrać? może ma ktoś z was doświadczenia z małymi urządzeniami? Zależy mi na elektoroszczędności i wydajności. Estetyka to już sprawa drugorzędna.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-17, 06:07:38 przez admin.)
  • Odpowiedz

jonek5

2025-02-18, 19:17:33
Nowy użytkownik
Najmniejszy będzie chińczyk.
Vesser WTA Compact / Rotenso Roni
  • Odpowiedz

Kwiatywewlosach

2025-02-19, 08:13:36
Nowy użytkownik
VESSER WTA compact 2.5 kw polecam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-19, 08:13:48 przez Kwiatywewlosach.)
  • Odpowiedz

F_inz

2025-02-19, 17:01:09
Nowy użytkownik
Witaj, dobrze byłoby podać wymiary balkonu lub przestrzeni w której miałby być zamontowany klimatyzator.
  • Odpowiedz

Amfan

2025-03-01, 10:26:30
Top użytkownik
Mitsubishi heavy industries ma serię
bardzo małych urządzeń zewnętrznych .innych równie małych nie mogłem znaleźć
  • Odpowiedz

groanoutspoken

2025-04-03, 08:54:36
Nowy użytkownik
(2025-02-19, 08:13:36)Kwiatywewlosach napisał(a): VESSER WTA compact  2.5 kw polecam
Geometry Dash
Witam, czy przy takiej pojemności można go zamontować w jadalni? Szukam czegoś bardziej energooszczędnego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-04-03, 09:45:10 przez groanoutspoken.)
  • Odpowiedz

januszk

2025-04-18, 06:12:25
Użytkownik
Mam dość mały balkon i zastanawiam się, czy klimatyzacja to w ogóle dobry pomysł. Nie wiem, ile miejsca zajmuje ta zewnętrzna jednostka i czy można ją jakoś zamontować inaczej. Jak to wygląda w praktyce?
  • Odpowiedz

czejen

2025-04-18, 07:56:03
Użytkownik
Zewnętrzna jednostka klimatyzatora nie zajmuje jakoś strasznie dużo miejsca, ale trzeba to zaplanować z głową – zwłaszcza na mniejszych balkonach.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa