Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

w passacie b3

6 Odpowiedzi, 6900 Wyświetleń

krzysiek

2006-06-21, 22:07:26
Nowy użytkownik
Witam wszystkich. Mam passata z 90 roku z reczną klimą. Działa słabo , bardzo słabo, przy temp. na zewnątrz ok.30'C nawet nie mam po co jej właczać , bo jedyną wyczuwalną róznice znajduję pod prawę nogą ! nic mi nie chłodzi ! Po uruchomieniu słychać jak przez chwię szumi gaz potem sie uspokaja. rury w komorze silnika , jedna trochę gorąca , druga letnia, wentylator się załacza. Sprężarka parzy ! czasem zapiszczy pasek , ale myślę że to aż takiego wpływu nie ma ? Absolutnie żadnych skroplin pod autem, a szyby nie parują . Znajomy lodówkarz zmierzył ćiśnienie (nie pamiętam jakie były ,ale powiedział że jest dobrze ) Wsadzał termometr w nawiew ,pokazało 16-18 st. A dziś mi pokazał 28st , a na zewnątrz było ponad 30 ! Dzieje się coś poważnego ? Jak pojadę do fachowców co mogą mi powiedziać ?? ile wziąść za usługę ? są jacyś solidni a tani we wrocławiu lub okolicy ? Pozdrawiam ,krzysiek.
  • Odpowiedz

skylark

2006-06-22, 18:03:46
Użytkownik
Prawdopodobnie niedostateczna ilość czynnika w układzie.
Poszukaj we Wrocławiu firmy Arkttika.
Specjalista klimatyzacji samochodowych i ogrzewań postojowych typu Webasto
  • Odpowiedz

krzysiek

2006-06-23, 01:08:43
Nowy użytkownik
ale gdy by było mało czynnika to nawet się nie właczy sprężarka, nie zaświeci się kontrolka od włączenia klimy. Wiem że tak jest bo koleś ma już od dawna bez gazu i klima sie nie załączy, takie zabezbieczenie.
  • Odpowiedz

skylark

2006-06-23, 09:05:52
Użytkownik
Przy ilości "0" czynnika faktycznie sprężarka nie powinna się załączyć.
Przy ilości niedostatecznej czyli poniżej 50% załączy się zawsze.
Specjalista klimatyzacji samochodowych i ogrzewań postojowych typu Webasto
  • Odpowiedz

krzysiek

2006-06-23, 10:55:59
Nowy użytkownik
Ok. dziękuję za rady. Zbieram w takim razie kasę na nie uniknioną wyprawę do fachowca. Chyba że lato aż tak upalne nie bedzie. Pozdrawiam, krzysiek.
  • Odpowiedz

Tomcar

2006-06-30, 20:23:12
Nowy użytkownik
Nie jest to zbyt wielki koszt,w porównaniu z efektem jazdy na niesprawnej klimie.obsługa kosztuje od 160 do max 300 zł,a ewentualna wymiana spreżarki znacznie więcej.Proponuje w miarę szybko zgłosić się do zaufanego fachowca w dziedzinie klimatyzacji.pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa