Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jakie narzedzia na poczatek

11 Odpowiedzi, 10497 Wyświetleń

bartnoone

2008-12-06, 21:40:44
Nowy użytkownik
witajcie che sie zajac troche chlodnictwem i chce sobie sam wszystko robic ,chodzi o serwis moich urzadzen chlodniczych,mam takie pytanie bo w sklepie to mnie zaciemnia tak ze niebede wiedzial co kupic ,a wiec chodzi o narzedzia ile taki niezbednik ma kosztowac? jaka pompe kupic jaka wage czy mozecie mi napisac? co gdzie kupie i ile kasy trzeba wywalic?
  • Odpowiedz

awax

2008-12-06, 22:11:34
Top użytkownik
bartnoone napisał(a):witajcie che sie zajac troche chlodnictwem i chce sobie sam wszystko robic ,chodzi o serwis moich urzadzen chlodniczych,mam takie pytanie bo w sklepie to mnie zaciemnia tak ze niebede wiedzial co kupic ,a wiec chodzi o narzedzia ile taki niezbednik ma kosztowac? jaka pompe kupic jaka wage czy mozecie mi napisac? co gdzie kupie i ile kasy trzeba wywalic?
Napisz skąd jesteś?będziemy wiedzieli któremu z Kolegów odbieramy Klienta:Smile)
  • Odpowiedz

mister

2008-12-06, 22:13:16
Zaawansowany użytkownik
i jeszcze nauczyć naprawiać i powiedzieć gdzie najwięcej można zarobić
  • Odpowiedz

Artic

2008-12-06, 22:16:08
Zaawansowany użytkownik
jak masz wolne 25000tys. to zachęcem...możesz próbować Big Grin
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

awax

2008-12-06, 22:19:38
Top użytkownik
Artic napisał(a):jak masz wolne 25000tys. to zachęcem...możesz próbować Big Grin
Ej aż 25 milionów to może nie:Smile)
  • Odpowiedz

elektromechanik

2008-12-07, 09:56:06
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):
Artic napisał(a):jak masz wolne 25000tys. to zachęcem...możesz próbować Big Grin
Ej aż 25 milionów to może nie:Smile)
Nie przejmuj się.kol. Artic wie co robi. Wink Po cóż zniechęcać gościa stwierdzeniem że to nie warto, trudne, mało klientów, trudności obiektywne, naucz się sam itp. Jak przeczyta koszty sprzętu to sam szybko zrezygnuje. :o i:O :lol:.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-07, 09:57:44 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

bodzio

2008-12-07, 10:07:29
Zaawansowany użytkownik
Kupić sobie sprzęt żeby robić tylko dla siebie to nieopłacalna inwestycja, chociaż po 40-stu latach może się wróci Wink
  • Odpowiedz

awax

2008-12-07, 10:09:32
Top użytkownik
bodzio napisał(a):Kupić sobie sprzęt żeby robić tylko dla siebie to nieopłacalna inwestycja, chociaż po 40-stu latach może się wróci Wink
Ale on ma trzy duże markety,które zresztą sam buduje i po to w innym wątku pyta jak wykonać osuszacz budowlany:Smile)
  • Odpowiedz

elektromechanik

2008-12-07, 11:54:56
Zaawansowany użytkownik
Pewnie na jakimś forum budowlanym pyta o układanie cegieł. Na stolarskim o montaż drzwi i okien a na betoniarskim jak dobrze zalać posadzkę.Big Grin i
  • Odpowiedz

Artic

2008-12-07, 22:08:01
Zaawansowany użytkownik
heh tak wiem co robie Big Grin

myśle że mam w sam raz wyposażoną firme i w sprzęt dużo inwestuje więc myśle że nie przesadziłem Big Grin

Pozdrawiam
PS: nie to żebym zniechęcał ale chłodnictwo to nie hydraulika czy elektryka Big Grin
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

awax

2008-12-07, 22:13:25
Top użytkownik
Artic napisał(a):heh tak wiem co robie Big Grin

myśle że mam w sam raz wyposażoną firme i w sprzęt dużo inwestuje więc myśle że nie przesadziłem Big Grin

Pozdrawiam
PS: nie to żebym zniechęcał ale chłodnictwo to nie hydraulika czy elektryka Big Grin
No może gdyby tam nie było tego "tyś":Smile)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa