Witam 
Przygotowuje sie wstepnie do montazu instalacji chlodniczej i automatyki na sredniej wilkosci obiekcie. W pierwszej czesci ralizacji bedzie jakies 20 chlodnic i 6-7 agregatow. Chcialem zapytac kolegow czy bawil sie ktos tym programem PlantVisor ?
Chce go zastosowac by mniec kontrole tego calego balaganu z jednego miejsca i latwosc rozbudowy.
I traz pytanie jakie zastosowac sterowniki bo sie pogubilem
Z agregatami nie ma problemu zastosuje PCO3 lub uRACK w zaleznosci od wielkosci,
ale przy sterowaniu parownikami nie wiem co wybrac ? (zawory tradycyjne)
Myslalem na MPX'ami z tego wzgledu ze maja mozliwosc polaczenia w siec i synchronizacji odtajania (w jednym pomieszczeniu mam 4 duze chlodnice).
Przy max 2 chlodnicach na pomieszczenie np. IR33.
I teraz konkrtne pytania:
- czy jesli polacze np. 4 mpx'y w siec (1 master i 3 slave) a tego mastera przez rs485 pod plantvisor to bede w programie widzial 4 sterowniki osobno czy tylko tego mastera ?
- czy jest mozliwosc z poziomu programu wylaczyc dany sterownik ?
A moze ktos zaproponuje cos innego (inne modele) ?
Przyznaje ze chcial bym to zrobic na carelu.
PS: Tylko nie piszcie o emersonie bo widlami pogonie
Pozdrawiam.

Przygotowuje sie wstepnie do montazu instalacji chlodniczej i automatyki na sredniej wilkosci obiekcie. W pierwszej czesci ralizacji bedzie jakies 20 chlodnic i 6-7 agregatow. Chcialem zapytac kolegow czy bawil sie ktos tym programem PlantVisor ?
Chce go zastosowac by mniec kontrole tego calego balaganu z jednego miejsca i latwosc rozbudowy.
I traz pytanie jakie zastosowac sterowniki bo sie pogubilem

Z agregatami nie ma problemu zastosuje PCO3 lub uRACK w zaleznosci od wielkosci,
ale przy sterowaniu parownikami nie wiem co wybrac ? (zawory tradycyjne)
Myslalem na MPX'ami z tego wzgledu ze maja mozliwosc polaczenia w siec i synchronizacji odtajania (w jednym pomieszczeniu mam 4 duze chlodnice).
Przy max 2 chlodnicach na pomieszczenie np. IR33.
I teraz konkrtne pytania:

- czy jesli polacze np. 4 mpx'y w siec (1 master i 3 slave) a tego mastera przez rs485 pod plantvisor to bede w programie widzial 4 sterowniki osobno czy tylko tego mastera ?
- czy jest mozliwosc z poziomu programu wylaczyc dany sterownik ?
A moze ktos zaproponuje cos innego (inne modele) ?
Przyznaje ze chcial bym to zrobic na carelu.PS: Tylko nie piszcie o emersonie bo widlami pogonie

Pozdrawiam.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY