Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki klimatyzator do biura

3 Odpowiedzi, 4264 Wyświetleń

golly

2007-05-11, 08:05:19
Nowy użytkownik
Chciałem zapytać o wasze opinie na temat klimatyzatorów. Potrzebuję kupić kilka klimatyzatorów (myślę że najlepszym rozwiązaniem będą okienne) do pomieszczeń biurowych. Wszystkie pomieszczenia posiadają okna. Zależy mi aby klimatyzatory były dobrej jakości i były ciche w pracy, przyjazdne w eksploatacji.
  • Odpowiedz

senior

2007-05-11, 19:09:52
Zaawansowany użytkownik
nie polecam okiennych ponieważ jest mniejszy wybór niż splitów,jeśli chodzi o cenę i jakość to zależy od kubatury pomieszczenia i jakim funduszem inwestujesz:-) najtańsze są po ok 800 zł a dobre w cenie ok 2500 zł za jednostkę 2,5 kw, powiedz skąd jesteś, może ktoś jest na forum od Ciebie to pomoże
  • Odpowiedz

golly

2007-05-15, 10:02:34
Nowy użytkownik
jestem z Warszawy
chciałbym zainstalować w każdym pomieszczeniu oddzielny klimatyzator, najlepiej taki, żeby można go było przenieść do innej siedziby. Może być zamontowany w oknie (lub wyprowadzona rura przez okno). Nie może być natomiast zamontowany wymiennik na ścianie od zewnątrz. Pomieszczenia te znajdują się w biurowcu.

Czyli chodzi mi tak naprawdę o cichy kompaktowy klimatyzator, który obiży nam temperaturę w pomieszczeniach biurowych o kilka stopni, tak aby w największe upały dało się wytrzymać. Proszę o propozycję takich użądzeń w różnych poziomach cenowych.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-05-15, 10:11:47 przez golly.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa