dziś włączyłem agregat , zadana temp. -5 , praca bez zarzutu, z +3 do -2 osiągną w kilka minut, gaz jest , płynie przez oczko, nie wiem co mogło być przyczyną , może nie rozmroził(DF) dobrze , i zatkał jakąś rurke i stąd moje kłopoty? prosze o sugestie
Przytrzymaj dłużej set jak będzie jeszcze raz migała czerwona dioda. I swoje obserwacje napisz na forum. Byćmoże masz jakąś wilgoć w układzie albo zapchany częściowo filtr fronu.
witam, kolejny problem , usunięto wyciek gazu, do układu gdzie wcześniej pracował 404r wlano 143a, sprężarka zagrzała sie niesamowicie do tego stopnia, że stopiła się naklejka, co może być przyczyną
no to sprężarka do wymiany + osuszacz + odolejacz + czyszczenie całego układu. dopiero po uruchomieniu układu można szukać przyczyny zatartej wcześniej sprężarki.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
No właśnie .A jeśli zefirek to nie 143-a tylko 134-a.Może wspólnie uda nam się poszukać winnego i niedoskonały serwis usunąć z rynku.Dlaczego profesjonalny serwis ma się domyślać co robił nie profesjonalny.Ale tak sobie zadaję pytanie kogo bardziej trzeba było by ukarać.Tego co nie korzysta z autoryzowanego serwisu czy tego który z niego korzysta?Na Forum odpowiada się jednym i drugim?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
auto wróciło z trasy i teraz wiem na pewno,że to Xarios200 , pod pokrywą wentylatora jest naklejka 404r, przed wyjazdem został naprawiony wąż (przetarty-złączony na mufie )i koleś nalał mi gazu 134a lub 143a dokladnie nie pamiętam ale wcześniej wlał jakiś 170 lub 17... nie pamiętam i wtedy sprężarka zagrzała sie bardzo mocno po zminie gazu na 134a lub 143a już tak się nie grzała. auto zrobiło jakieś 2000 km i znowu wywaliło gas. Ratunku!
I niech ci przeleje teraz na twoje konto zwrot pieniędzy.Fajnie było by zareklamować tą firmę na forum.Nawet można było by stworzyć bazę danych NABIJACZY zweryfikowaną przez odpowiednich moderatorów na podstawie historii opowiedzianych przez użytkowników dając linię obrony nabijaczom i nalewaczom.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."