Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Thermo King] SL200 nie potrafi schłodzić pomocy

7 Odpowiedzi, 24654 Wyświetleń

pepolus

2012-05-27, 07:32:07
Nowy użytkownik
Mam naczepę z TK jak wyżej. Agregat nie potrafi schłodzić niżej niż -20. Gaz sprawdzony (dolany), kompresor sprawny. Zauważyłem dwie rzeczy: 1 jak się odmraża to woda leci jedną rurką, drugą ledwo kapie 2. wiozłem ostatnio pączki ruszył od -5 w godzinę schłodził do - 17.9 potem ociepliło się do -17.7 znowu zaczął chłodzić do -20 poczym skoczyło do -15 potem znowu -20 i znowu -11 to trwało cały dzień, agregat pracował na maksymalnych obrotach. Wyskakuje błąd K23 po długiej pracy. Proszę o pomoc, wiem że jestem nowy i może być ciężko o niąSmile
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 09:02:20
Top użytkownik
Co ma być ciężko?"chcesz żyć daj żyć innym".
Ja nie wożę sobie sam pączków tylko kupując w sklepie pokrywam koszty również Twojego transportu.
Od naprawy agregatu jest serwis i tam powinieneś pojechać.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 14:50:53
Nowy użytkownik
Zajebista rada... super forum... Jakbym miał płacić za wszystko w serwisie to byś pączka kupował za 2 ale euro!! Powtarzam moja pierwsza naczepa... nie każdy startuje z bańką w kieszeni... By the way... już sobie poradziłem... A jak Ty potrafisz dawać takie rady to mnie możesz wpisać obok nicka zaawansowany... Pozdrawiam!! A i jeszcze jedno trochę pochodziłem po tym forum i tu co drugi to niby oszust (tak stwierdzacie)Big GrinBig Grin Big Grin, chyba że ma na koncie 300 postówBig Grin!! Jeśli będę miał kiedyś problem to wyśle pełne CV razem z długością członka może wtedy coś się dowiem!!
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 15:14:18
Top użytkownik
Już sobie poradziłeś?pewnie "dolewając "jeszcze z 3 kilo czynnika?
Co do pączków po 2 euro to nie miałbym nic przeciwko temu .Wtedy Ty naprawiałbyś chłodnie w warsztacie i my spokojnie moglibyśmy wydawać po te dwa euro na pączki.
Tak jak napisałem "chcesz żyć daj żyć innym" i niech każdy robi to na czym się zna.
Jeszcze jedno założyłeś ten temat w dwóch miejscach,w tym drugim już wcześniej wyjaśniłem Ci dlaczego nie można udzielić konkretnej rady na podstawie tego co napisałeś.
Pozdrawiam i idę na pączki.
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 15:21:03
Nowy użytkownik
Podobasz mi się... dokładnie tak bo było za małoTongue!! kończę pisanie bo ja nie mam czasu i nerwów tak jak Ty na takie pogaduszki!! pierwszy raz tu jestem i zgadza się przez pomyłkę założyłem dwa razy... Jak Ty się urodziłeś i na wszystkim się znałeś to Ty się tu marnujesz!! My tu gadu gadu a tu taki talent się wypala... Pa
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 15:23:39
Nowy użytkownik
To w takim razie, albo jesteś tak zachłanny na każdego klienta, albo nie masz roboty:/ Życzę Ci powodzenia i to szczerze
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 15:24:40
Top użytkownik
Nie znałem się na chłodnictwie od urodzenia.
Uczę się tego od ponad 30 lat i nie wstydzę się przyznać,że czasami czegoś też nie wiem.
Najważniejsze aby mieć chęć się uczyć wtedy tylko "ojca i matki nie można zrobić.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa