Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja dla pokoju

6 Odpowiedzi, 9830 Wyświetleń

Kermit

2012-06-21, 11:38:07
Nowy użytkownik
Witam.

Na początku muszę napisać że jestem całkowicie zielony jeżeli chodzi o tematykę klimatyzacji,
nie posiadam jej nawet w samochodzie co na te czasy już praktycznie jest standardem.

Chciałbym żeby ktoś kto jest obeznany w temacie doradził mi jaką klimatyzacje kupić do pokoju na poddaszu.
Pokój ten w ciągu lata nagrzewa się do wysokich temperatur i panuje w nim okropny zaduch.
Praktycznie rzecz biorąc nie da się w nim oddychać mimo dwóch wentylatorów i okna otwartego cały czas.
Okno niestety jest tylko jedno typu jaskółka przez co w pokoju nie ma przewiewu nawet przy włączonym wentylatorze zamontowanym przy suficie który w teorii miał wyciągać gorące powietrze.
Wysokość pokoju rozciąga się od 1,4 metra do 2 metrów.

Chciałbym wiedzieć w jakim przedziale cenowym się poruszać i czy będę musiał
wykuwać otwór na dwór aby ją zamontować ponieważ ściany w budynku są dosyć grube.

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Jeżeli będą potrzebne dodatkowe informacje odnośnie pokoju to jestem do dyspozycji.
  • Odpowiedz

awax

2012-06-21, 11:48:13
Top użytkownik
Cóż,dla Pokoju to ludzie umierali.
Może warto zaprosić firmę instalacyjną,która na miejscu zaproponuje odpowiednie urządzenia.
  • Odpowiedz

dekart-clima

2012-09-18, 09:19:59
Nowy użytkownik
Znajomi kupili zwykły agregat w markecie z wyciągiem na zewnątrz i całkiem dawał radę. Nie wiem jak będzie w dalszej eksploatacji.
Pozdrawiam
Dekart-Clima

klimatyzacja opole
  • Odpowiedz

ekolog

2016-09-16, 08:03:28
Nowy użytkownik
A wiesz o jakiej mocy urządzenie będzie potrzebne? To istotne by wyliczyć ilość zysków ciepła, żeby nie dać ani za małego, ani za dużego klimatyzatora
  • Odpowiedz

Bolas

2016-09-17, 02:57:10
Zaawansowany użytkownik
[Obrazek: 3523995100_1384950767.jpg]
Za odkopywanie postów sprzed lat.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-09-28, 06:57:49
Top użytkownik
dekart-clima napisał(a):Znajomi kupili zwykły agregat w markecie z wyciągiem na zewnątrz i całkiem dawał radę. Nie wiem jak będzie w dalszej eksploatacji.
Teeee jaki zwykły agregat z wyciągiem na zewnątrz .... Big Grin Big Grin Big Grin
Co to za skandal tu się wdał ? Big Grin
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa