Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

wentylator klimatyzacji vectra b

2 Odpowiedzi, 4257 Wyświetleń

jacek80

2007-07-18, 08:51:43
Nowy użytkownik
Mam następujący problem i zarazem pytanie, w mojej vectrze (1,6 16V) kiedy włączam klimatyzację razem ze sprężarką włącza się wentylator, tylko ten przy chłodnicy, nie włącza się ten z przodu od strony chłodnicy klimatyzacji, na dodatek po wyłączeniu klimy wentylator nadal pracuje tak jakby silnik był przegrzany, dzieje się tak po każdym włączeniu klimy niezależnie czy silnik jest ciepły czy nie. Nie wiem czy jest to prawidłowe że ten od strony silnika włącza się i pracuje bez przerwy, ten od strony zderzaka nie załącza się wcale a wydaje mi się że powinien. Proszę o jakąś podpowiedź.
  • Odpowiedz

max

2007-07-19, 07:20:42
Użytkownik
Wydaje mi się że masz rację.Pozostaje w takim razie rozwiązanie problemu od strony elektroniki.
W wielu autach jest tak że wiatrak układu klimatyzacji włącza się od razu po włączeniu.W innych czujniki decydują o tym kiedy ów ma się włączyć. Gdybym miał taki problem to bym na samym początku obserwował temp. silnika i jeżeli nie wpływa to na to, to bym podróżował i sobie głowy nie zawracał. Ale jeżeli jest inaczej (a raczej tak jest) i chcesz mieć tak jak książka pisze to zapraszam do serwisu, gdzie na pewno ten problem Ci zdiagnozują i naprawią za stosowny wkład finansowy.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa