Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

buczenie klimatyzacji przy 3100-3500 obr/min

4 Odpowiedzi, 5327 Wyświetleń

tkl

2007-08-14, 14:18:23
Nowy użytkownik
Witam,

zauważyłem, że przy włączonej klimie i przy obrotach silnika w przedziale 3.100-3.500 /min buczy klima. Tak jakby jednostajnie narastający i opadający dzwięk. Jak wyłącze klimę to dzwięk zanika. Zanika również jak jestem poza wymieniony przedziałem obrotów. Dodatkowo jak jestem we wskazanym przedziale obrotów i wtedy włącze klime to chodzi bez zarzutu, natomiast jak "wchodzę " na obroty z włączoną uprzednio klimą to słychać buczenie. Mam wrażenie, że im cieplej na zewnątrz tym dzwięk staje się bardziej wyraźny. Czy ktos z Was ma jakieś sugestie co to może być? Będę wdzięczny za każdą sugestię. Samochód jest nówką więc zużycie elemetów odpada (?)
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-08-14, 17:10:26
Moderator
co to za samochod
moze to lozysko w kole pasowym a jak nowka to do serwisu na gwarancioche niech robia
  • Odpowiedz

tkl

2007-08-14, 18:11:27
Nowy użytkownik
peugeot 407 SW.

Pytam przed pojechaniem do serwisu bo znalazłem posty na sieci (pisał ktoś kto miał takie same objawy jak ja), że potrafią przy takich objawach spuścić na drzewo mówiąc, że tak może być..... stąd też pytam bo może ktoś miał taki sam przypadek i będę mógł coś "podpowiedzieć" w serwisie...
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-08-15, 07:19:07
Moderator
w serwisie nie"podpowiadaj" tylko z jakas wiedza jedz do nich i i zobacz co oni ci powiedza
jak im bedziesz podpowiadal to ci powiedza jak sie znasz to se napraw i gwarancji ci nie uznaja ja tak mialem ze swoim fiatem dopiero po awanturze naprawili w ramach gwarancji
nie slysze tych twoich objawow zlej pracy ale z twojego opisu moze wynikac ze to lozysko na kole pasowym kompresora badz tez jakies uszkodzenie wewnetrzne poprostu wada fabryczna domagaj sie naprawy badz tez wymiany na nowy
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa