Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziękuję

58 Odpowiedzi, 53412 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

obser

2015-07-20, 08:32:29
Top użytkownik
Witajcie.Dla Was yo jestem nowicjuszem.Ale od dawna chodzi mi po głowie taka myśl,aby to forum było albo płatne,albo przy rejestracji załączyć dokumenty firmy.Skończa się pytania o sprzęt,kryptoreklama itd.,a służyć będzie nam,bo człowiek całe życie się uczy i po 12 latach przygody z klimatyzacją swoją wiedzę określam na 25-30%,nie z tego =,że jestem głąb,ale z tego że to jest zagadnienie potężne. Co rusz spotykam się z sytuacjami,które mnie zastanawiają. A chciałbym skończyć z ciągłymi pytaniami Klientów: co kupić,czy cena ..... jest dobra itd.
  • Odpowiedz

awax

2015-07-20, 11:10:05
Top użytkownik
Cóż,to forum przekształciło się w poradnik.Nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt,że poziom zadawanych pytań świadczy o amatorszczyznie ,natomiast trść o tym,że większość tych amatorów zawodowo zajmuje się serwisem klimatyzacji.
Myślę,że ilkość popsutych przez takie "naprawy" układów jest ogromna.
Konsekwencją może być negatywna opinia o wszystkich firmach serwisowych.
Ograniczenie forum do zarejestrowanych firm czy też płatne mija się z celem.
Inna sprawa,że na większość pytań odpowiadają najczęściej laicy,którzy kształcili się z instrukcji
obsługi automatu do "nabijania"
Poza tym przecież jest tu subforum KCICHIK i tam nie ma przypadowych osób.Nie korzystacie z tego pomimo,że nie trzeba być członkiem KCICHIK aby tam uzyskać dostęp.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-07-20, 12:46:06
Top użytkownik
Jeżeli jestem godzien to proszę o dostęp do subforum. Obiecuję że będę się uczył nie zadając głupich pytań Big Grin
  • Odpowiedz

MarioO

2015-07-20, 15:51:22
Zaawansowany użytkownik
Jaki będzie koszt uzyskania takiego certyfikatu?
  • Odpowiedz

awax

2015-07-20, 17:32:34
Top użytkownik
Nie ma jeszcze ustalonych cen.Czekamy na Akty Wykonawcze.
  • Odpowiedz

MarioO

2015-07-20, 17:40:39
Zaawansowany użytkownik
Jeśli certyfikat ma wyeliminować przypadkowych ludzi z branży to obawiam się że cena może być zaporowa nie tylko dla nich ale i dla firm z bardzo skromnym kapitałem :/
  • Odpowiedz

awax

2015-07-20, 17:46:02
Top użytkownik
Certyfikat ma wyeliminować przypadkowych ludzi,ale nie zaporową cena certyfikatu.
Po prostu uzyskanie tego certyfikatu firmy uzależnione będzie od posiadania niezbędnego wyposażenia oraz certyfikatów personalnych przez wszystkich zatrudnionych mechaników.
  • Odpowiedz

MarioO

2015-07-20, 19:47:58
Zaawansowany użytkownik
elektromechanik napisał(a):Do >> ADMINA-OBSERWATORA << poproszę o pozostałe 4 ostrzeżenia i wywalenie z forum. I tak mało tu zaglądam właśnie ze względu na takie wpisy i postępowanie.

Otrzymałem ostrzeżenie za post w temacie >>>http://www.forum.klimatyzacja.pl/topic/1...za/page/3/ <<< bo ośmieliłem śię skrytykować autora tematu - nie za chęć własnoręcznej naprawy ale za wyzwiska i epitety pod kierunkiem . fachowców. ((( a jednocześnie prośbę do fachowców o pomoc w. samodzielnej naprawie ))).
którzy to przez 8 lat wykorzystywali go dojąc z kasy a nic nie potrafiąc , No to ja pytam kto serwisuje wszystkie regały, lady komory i szafy w innych sklepach , marketach, hurtowniach, restauracjach itp. skoro są tylko ci pseudo - fachowcy - wyzyskiwacze.????? Biedak - przez 8 lat nie znalazł fachowca tylko samych ignorantów- oszustów. Gdyby uczciwie napisał ze go to zainteresowało i chciałby sam spróbować to może i sam bym pomógł.

Riposta była OK tyle że skazałeś siebie na samotną walkę .Brak wsparcia ze strony użytkowników to na tym forum norma do tego ostrzeżenie od admina to już całkowite nieporozumienie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-07-20, 19:50:02 przez MarioO.)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa