Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[tk]] MDIISR

4 Odpowiedzi, 4724 Wyświetleń

polion

2014-07-25, 13:12:11
Nowy użytkownik
Jestem tu nowa i proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki agregatu MDIISR,który kupiłam razem z samochodem parę dni temu.Otóż jak włączę agregat silnik odpala ładnie ale,po 2 lub trzech minutach momentalnie się wyłącza.Wyświetlacz miga i to wszystko.Sprawdziłam błędy-4-45-63.Wiem,że 4 to czujnik powietrza wylotowego,45 to zawór gorącego gazu lub zawór omijający[uszkodzenie obwodu] a 63 to awaria silnika.Gdy tylko silnik się wyłączy mam spalony bezpiecznik f 310 15a,i tak za każdym razem.Proszę o pomoc co może być przyczyną tego palenia bezpieczników,gdzie szukać awarii?
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-07-25, 15:55:02
Moderator
Błąd 4-przerwa w obwodzie, zwarcie lub uszkodzenie czujnika
Błąd 45-zwarcie cewki zaworu sterującego
Awaria silnika może wynikać z powyższych Bledow.
Bez dobrego serwisu się nie obejdzie
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2014-07-25, 17:13:06
Użytkownik
polion napisał(a):Jestem tu nowa i proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki agregatu MDIISR,który kupiłam razem z samochodem parę dni temu.Otóż jak włączę agregat silnik odpala ładnie ale,po 2 lub trzech minutach momentalnie się wyłącza.Wyświetlacz miga i to wszystko.Sprawdziłam błędy-4-45-63.Wiem,że 4 to czujnik powietrza wylotowego,45 to zawór gorącego gazu lub zawór omijający[uszkodzenie obwodu] a 63 to awaria silnika.Gdy tylko silnik się wyłączy mam spalony bezpiecznik f 310 15a,i tak za każdym razem.Proszę o pomoc co może być przyczyną tego palenia bezpieczników,gdzie szukać awarii?
Witaj, napisz na prywatnego maila. Myślę że pomogę.
Pozdrawiam.
Autoryzowany Partner CARRIER
  • Odpowiedz

polion

2014-07-25, 21:13:00
Nowy użytkownik
Po dokładnym obejrzeniu płyty przekaźnikowej znalazłam przepaloną diodę,która była pozbawiona czarnej otoczki a gołe uzwojenie na wierzchu.Wlutowałam drugą-dobrą i bezpiecznik już się nie przepala,przynajmniej na razie.Jednak agregat nadal mi się wyłącza.Odnośnie 4-gdzie jest ten czujnik,a błędu 45-gdzie mam szukać cewki zaworu sterującego.Przepraszam,że się tak dopytuję ale nie wierzę już serwisom po przejściach jakie miałam z tk v200max.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa