Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Gree Cozy silver, funkcja: grzanie 8st.C

10 Odpowiedzi, 17560 Wyświetleń

levco

2016-02-13, 11:52:24
Nowy użytkownik
Witam, mam klimatyzator, taki jak w temacie i mam pytanie - jak działa ta funkcja - w katalogu jest to opisane, ale już w instrukcji obsługi ani słowa. Jak to włączyć, bo taka funkcja na noc by się przydała (lokal usługowy) a nie wiem jak to uruchomić. Jeśli jakiś fachowiec mógłby pomóc będę wdzięczny. Smile
  • Odpowiedz

aras

2016-02-13, 15:48:53
Użytkownik
zazwyczaj -mode-ikona słoneczka lub heating Smile
  • Odpowiedz

levco

2016-02-16, 12:37:43
Nowy użytkownik
Nie no aż tak źle ze mną nie jest Smile Temperaturę grzania można obniżyć tylko do 16 stC - o co chodzi z tymi 8stC ???
  • Odpowiedz

ON/OFF

2016-02-16, 13:42:15
Użytkownik
A doczytaj dokładnie instrukcję - czasem jest to jedno zdanie gdzieś wplecione przy okazji jakiejś funkcji. W praktyce jest o często przyciśnięcie 2 klawiszy jednocześnie [np. + i -]lub zejście na grzaniu poniżej nastawy minimalnej i chwilę przytrzymanie.
  • Odpowiedz

radekklimat

2016-02-16, 22:35:28
Moderator
Jeżeli na pilocie uruchomisz funkcje feel to nawet jak klimatyzator jest wyłączony to gdy spadnie temperatura w pomieszczeniu poniżej 8st to samoczynnie się włączy na grzanie
  • Odpowiedz

levco

2016-02-19, 10:07:52
Nowy użytkownik
W instrukcji nie ma nic o tym - ani słowa. Ale dzięki za podpowiedzi - popróbuję, posprawdzam.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

doctor

2017-01-13, 20:31:05
Nowy użytkownik
levco napisał(a):W instrukcji nie ma nic o tym - ani słowa. Ale dzięki za podpowiedzi - popróbuję, posprawdzam.
Pozdrawiam

Tak naprawdę nie masz możliwości włączyć tej funkcji bez wymiany pilota na nowy Smile Ot takie niedopatrzenie Gree w katalogu jest funkcja pilot dawany fabrycznie do Cozy jej nie ma i trzeba wymienić pilota od modelu Viola perfect taki podświetlany na bursztynowo.
  • Odpowiedz

Klima_T

2017-01-18, 18:16:23
Nowy użytkownik
Nie chcąc zakładać nowego tematu, podepnę się.
Może ktoś wie.
Gree U Crown. Funkcja I Fell.
Ustawiam 20 st, obok na stacji pomiar temperatury. Jest 25 st, a klima nadal grzeje.
O co chodzi?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-01-18, 18:26:59 przez Klima_T.)
  • Odpowiedz

colvic

2017-01-25, 20:12:52
Nowy użytkownik
Miałem taką samą przygodę z inną marką. W katalogach podają że jest funkcja utrzymania 8 stopni a na pilotach od 16. Musiałem wymienić pilota.
  • Odpowiedz

levco

2017-02-10, 17:39:37
Nowy użytkownik
Dzięki za odpowiedź - okazuje się, że to niedopatrzenie firmy - dali ciała z tym pilotem Tongue
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa