Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Olx itd.

19 Odpowiedzi, 13456 Wyświetleń

Whisky

2016-05-17, 11:24:20
Top użytkownik
Z ciekawości szukałem osoby która sprzeda jeszcze bez zaświadczenia i w sumie się zdziwiłem bo bez problemu można znaleźć Big Grin
http://olx.pl/oferta/butla-12kg-gaz-klim...6d83b6825e
  • Odpowiedz

awax

2016-05-17, 11:48:29
Top użytkownik
Whisky napisał(a):Z ciekawości szukałem osoby która sprzeda jeszcze bez zaświadczenia i w sumie się zdziwiłem bo bez problemu można znaleźć Big Grin
http://olx.pl/oferta/butla-12kg-gaz-klim...6d83b6825e

To jest kolejny paradoks,karze podlega tek kto kupuje ,natomiast sprzedający pozostaje bezkarny.
  • Odpowiedz

obser

2016-05-17, 13:00:43
Top użytkownik
Bez zaświadczeń kupisz wszędzie , nawet i Inter-Carsie,jedynie co to na FV ,bo na paragon,choć identyfikujący kupującego nie. Z drugiej strony sprzedają go prawie bez upustu, więc mogą wypisać FV na Kowalskiego Jana,jak nie podasz swojego nr klienta,tylko każesz sobie wypisać fakturę dyktując dane.Obowiązku sprawdzeniea tożsamości nie mają.Rozmawiałem wczoraj z Dyrektorem mojego Oddziału.
  • Odpowiedz

aras

2016-05-17, 14:35:09
Użytkownik
Na allegro klimatyzatory z czynnikiem są do kupienia bez problemu. Nie wiem po jaką cholerę robiliśmy szkolenia, egzaminy, certyfikaty, pieniądze wyrzucone w błoto.
  • Odpowiedz

Whisky

2016-05-17, 14:49:11
Top użytkownik
aras napisał(a):pieniądze wyrzucone w błoto.

Nie bądź tak obojętny! Pomogłeś w rozpędzeniu gospodarki i po drodze wpadło trochę podatku do budżetu Państwa :lol:
  • Odpowiedz

mg

2016-05-17, 15:56:54
Top użytkownik
Whisky napisał(a):
aras napisał(a):pieniądze wyrzucone w błoto.

Nie bądź tak obojętny! Pomogłeś w rozpędzeniu gospodarki i po drodze wpadło trochę podatku do budżetu Państwa :lol:
Nie śmieszy mnie to, nic ale to nic :|
  • Odpowiedz

awax

2016-05-17, 18:05:21
Top użytkownik
Sory,ale czego się spodziewaliście?że w dwa ,czy trzy miesiace zniknie szara strefa?
Co Wy zrobiliście,żeby to zmienic???potraficie jedynie krytykować tu na necie.gdy można cos zrobic to większość pyta za ile?,jeżeli ktos robi coś to Wy piszecie,ze na pewno coś z tego musi mieć.
Czy pieniadze na certyfikaty zostały wyrzucone w błoto??? to po co je robiliście?
Ja jestem zadowolony bo inni musza podnieść śmieszne ceny,żeby odrobić wydaną kase,poza tym nie będę konkurował w przetargach z kimś kto firme ma w teczce.
Kolejne efekty przyjdą ,bez obaw.
  • Odpowiedz

aras

2016-05-18, 20:26:23
Użytkownik
Kolego awax, w doopie mam szarą strefę ponieważ ona zawsze będzie istnieć, zawsze. Istnieje u nas, w usa i w fr, de itd. Chodzi mi o to że firmy np.castorama sprzedają klimatyzatory z czynnikiem osobom które nie mają dokumentu z udt. Na tę chwilę tego nie robią , ale poczekajmy jak zrobi się ciepło. Teraz firmy na allegro, powtarzam firmy (być może mające nawet certfikaty z UDT sprzedają. Dlaczego nikt ich nie karze za to ? nie wchodzi do takich firm o 6.00 rano i nie konfiskuje ? no to liczę......naiwny.
  • Odpowiedz

awax

2016-05-18, 21:06:28
Top użytkownik
aras napisał(a):Kolego awax, w doopie mam szarą strefę ponieważ ona zawsze będzie istnieć, zawsze. Istnieje u nas, w usa i w fr, de itd. Chodzi mi o to że firmy np.castorama sprzedają klimatyzatory z czynnikiem osobom które nie mają dokumentu z udt. Na tę chwilę tego nie robią , ale poczekajmy jak zrobi się ciepło. Teraz firmy na allegro, powtarzam firmy (być może mające nawet certfikaty z UDT sprzedają. Dlaczego nikt ich nie karze za to ? nie wchodzi do takich firm o 6.00 rano i nie konfiskuje ? no to liczę......naiwny.
Może dlatego,że nikt im o tym nie mówi?,może nie czytają tego forum,a Wy poza nim to nie zrobicie nic.
Dlaczego ktos ma wszystko robić za nas?
  • Odpowiedz

awax

2016-05-18, 21:09:05
Top użytkownik
Mi wisi to,że markety sprzedaja klimy z czynnikiem.Ja niewiele klimatyzatorów montuje bo nie zamierzam konkurować z firmami,które za montaz biora 300-500 zł.
  • Odpowiedz

mg

2016-05-19, 19:53:35
Top użytkownik
Zakazać sprzedaży urządzeń zawierających czynnik chłodniczyczy (otwartych) osobom fizycznym, tylko tyle i aż tyle.
Toż to zagrożenie... możliwość oparzenia ciała, zły współczynnik efektywności itp. itd...
  • Odpowiedz

awax

2016-05-20, 05:35:55
Top użytkownik
mg napisał(a):Zakazać sprzedaży urządzeń zawierających czynnik chłodniczyczy (otwartych) osobom fizycznym, tylko tyle i aż tyle.
Toż to zagrożenie... możliwość oparzenia ciała, zły współczynnik efektywności itp. itd...

Przyjedz jutro i powiedz to wprost osobom ,które przygotowuja nowelizację Ustawy .Smile
My to wiemy,a skąd oni maja to wiedziec?Może nie czytaja tego forum.
  • Odpowiedz

mg

2016-05-20, 20:25:03
Top użytkownik
Będę, mentalnie Smile
  • Odpowiedz

Whisky

2016-05-21, 06:45:59
Top użytkownik
Ciekawe jak długo możemy czekać na nowelizacje...
  • Odpowiedz

stefan11

2016-05-27, 09:58:35
Nowy użytkownik
Z tym to jeszcze może trochę potrwać, aż się doczekamy...
  • Odpowiedz

aras

2016-05-28, 18:26:12
Użytkownik
Każdy może być bohaterem w swoim domu, w Leroy merlin w Szczecinie są dostępne klimatyzatory. Dziś widziałem je. Big Grin Kocham ten kraj i ustawy.
  • Odpowiedz

Bock

2016-05-29, 10:00:24
Zaawansowany użytkownik
W ciastoramie i całej reszcie tego typu marketów splity pojawiają się na półkach sklepowych jak grzyby po deszczu, a każdy może sobie kupić i zamontować!
  • Odpowiedz

awax

2016-05-29, 10:57:27
Top użytkownik
Dlaczego nie zgłaszacie tego do UDT i WIOŚ ????????????
  • Odpowiedz

Whisky

2016-06-14, 12:06:47
Top użytkownik
Tak teraz przeglądam różne różności i zobaczcie sobie co wyskakuje na alledrogo po wpisaniu "manometr elektryczny" :lol: :lol: :lol: :lol:
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa