Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klon ???

53 Odpowiedzi, 53013 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

climatech

2009-02-10, 13:58:05
Nowy użytkownik
Przemonter napisał(a):...cos mi tu smierdzi?
NIe wiem jak się do tego wszystkiego ustosunkować.
Złożyłem deklaracej członkowską , jednakże życie i czas nie pozwala mi na to by czynnie uczestniczyć a tak jak pozostali jestem zarzucany mailami.
Czy może pan ustosunkować się jakość do następującej informacji ze strony http://schik.pl/

Zwracamy się do założycieli nowej organizacji, która chce przyjąć kontrowersyjną nazwę - Krajowe Centrum Innowacji Chłodnictwa i Klimatyzacji - o odstąpienie od zamiaru świadomego wprowadzania w błąd środowiska chłodniczego, jak i naszych klientów. Nie znajdujecie żadnych podstaw do określania się jako Centrum Innowacji w chłodnictwie. Wśród założycieli nie ma wynalazców, twórców techniki, pomysłodawców interesujących rozwiązań. Na proponowaną nazwę trzeba sobie zasłużyć pracą i umiejętnościami.

Równocześnie zwracamy uwagę, że drobna przeróbka statutu Stowarzyszenia Naukowo – Technicznego Chłodnictwa i Klimatyzacji i tworzenie na tej podstawie stowarzyszenia jest zwykłym oszustwem, które założycieli nowej organizacji stawia w bardzo dwuznacznym świetle.

W Polsce tylko 3% osób fizycznych bądź prawnych przynależy do organizacji. To najgorszy wskaźnik w krajach Unii Europejskiej.

Popieramy Waszą ideę, zrzeszajcie się, jesteśmy gotowi z Wami współpracować, ale jesteśmy przeciwni awanturnictwu i oszustom.

Warszawa, 8.02.09 r.

Zarząd STOWARZYSZENIA CHŁODNICTWA KLIMATYZACJI I POMP CIEPŁA
  • Odpowiedz

Toronto

2009-02-10, 16:26:37
Użytkownik
Na chłopski rozum to wydaje mi się że nazwa jest ciekawa, stowarzyszenie jest otwarte na ludzi z branży.
Nazwa nie jest zastrzeżona więc można jej używać, status mamy podobny bo idziemy w zbliżonym kierunku.

Jeżeli dobrze pamiętam to Stowarzyszenie z Wawy zaczęło pisać różne listy i blokować Naszą rejestrację w sądzie. To kto tu się awanturuje?

Rozpoczynamy działalność, kto do Nas wstąpi, zobaczymy. Jest zapotrzebowanie na każdego zainteresowanego, żeby razem tworzyć silną i dobrze działająca organizację. Rozwój jest ważny.

Dostaje podobne maile, chociaż nie wyraziłem na to zgody, napisałem do Stowarzyszenia chłod klimat pomp ciepła że nie życzę sobie maili od nich, nie uszanowali mojej prośby, ciągle dostaje.

Nie podobają mi się te przepychanki, dość często widzę złą wolę wokół siebie. Jestem w Stowarzyszeniu Innowacji bo tutaj dostęp był na moje możliwości i jeszcze wiele można zmienić bo ciągle się kształtujemy.
Pozdrawiam

Piotr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-02-10, 16:30:41 przez Toronto.)
  • Odpowiedz

awax

2009-02-10, 17:20:56
Top użytkownik
Prosiłbym o powstrzymanie się jeszcze trochę od dyskusji na tym forum na ten temat.
Sprawa znajduje się w Sądzie Rejonowym w Warszawie i po jej zakończeniu z pewnościa absurdalne zarzuty JEDNEGO człowieka Andrzeja S podpisującego się w imieniu wszystkich zostaną wyjaśnione.
Na obecnym etapie mogłoby to doprowadzić do dyskusji poniżej jakiegokolwiek poziomu.

Na forum www.kigchik.mojeforum.net zamieszczane są uwagi członków Władz Izby,są również takowe na www.awax.mojeforum.net

Przy okazji nadmienię,że Andrzej S straszył dzisiaj właściciela serwera na którym umieszczone jest to forum,żadając jego zamknięcia.Oczywiście również jako organizacja nie personalnie.

Działania te mają na celu odwrócenie uwagi od nieprawidłowości finansowych i prawnych w Krajowej Izbie Gospodarczej Chłodnictwa I Klimatyzacji których wyjaśnienia unika.
Z poważaniem
v-ce prezes ZG KIGCHIK mgr inż.Władysław Urbański
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa