Samsung model RT24MGSW po 2 latach i jednym miesiącu od daty zakupu przestała chodzić. Gwarancja skończyła się miesiąc temu. Jest to dość dość dobrze wyposażona chłodziarko-zamrażarka bezszronowa. Brak żadnych objawów, zasilanie jest bo się w środku świeci ale sprężarka w ogóle nie chodzi. Przeglądnąłem wszystkie przewody i połączenia, wszystko wygląda jak nowe. Co mogło się uszkodzić w takiej nowej lodówce? Może ktoś miał już do czynienia z tym modelem i może doradzić jaka usterka może być tego przyczyną... z góry dziękuję i pozdrawiam.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
2 letni SAMSUNG nie działa
4 Odpowiedzi, 3920 Wyświetleń|
Ojj usterek to może być kilka, nie będziemy w ciemno strzelać. wezwij fachowca z okolicy.
Jakie są dokładne objawy? Np. włącza się sprężarka, ale sie po chwili wyłącza, czy nie ma żadnej reakcji? Albo chodzi i nie chłodzi. Bo napisałes ze brak zadnych objawów( czyli zakładam ze wogole nie chodzi) Mógł gaz uciec, przy jakiejś nawet małej nieszczelnosci, albo spręzarka do wymiany... napisz cos wiecej
Poprostu stanęła i w ogóle nie chodziła sprężarka, ale dogadałem się z tym. Okazało się że to termostat. Dzięki za zainteresowanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-05, 17:59:31 przez szymonviper.)
no tak, błąd poprawiłem. Dzięki za korektę.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY