Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

chrysler cirrus 2,5 lxi klimatyzacja nieżle walnęła pod maską

5 Odpowiedzi, 5501 Wyświetleń

jarek34

2007-06-14, 19:20:37
Nowy użytkownik
Witam wszystkich! mam małe pytanko pojawił sie problem z klimatyzacja w moim aucie a mianowicie:
- na początku zaczęły włączać sie wentylatory czy klima była włączona czy też nie nawet na zimnym silniku i w czasie jazdy pracowały z małymi przerwami nawet jak nie była włączona klimatyzacja dodam że po wypięciu czujnika na przewodach od klimatyzacji problem zanikał, włączały się tylko wtedy gdy w układzie chłodzenia wzrosła temperatura nie było na to fachowca żeby usunąć awarię więc jesienią po prostu wypinałem wspomniany czyjnik i było jako tako,
- dzisiaj zapiąłem wspomniany czujnik i chciałem uruchomić klimę pochodziła ze dwie minuty , aż tu nagle jak pierdzielnie gdzieś przy spręzarce zaczęło syczeć, para bychać, i lać się jakiś zielony olej przez chwilkę wyłączyłem silnik, i po chwili przestało, zajżałem pod spód cała sprężarka i jej okolice w jakimś oleju zielonym.
Po ponownym uruchomieniu już nie syczało olej nie wyciekał ale w środku w aucie prz włączonej klimie słychać jakiś szum w okolicach nagrzewnicy tak jakby przez nia przepłuwało ciśnienie poza tym już nie chłodzi.
proszę o podpowiedż co z fantem zrobić teraz, wygląda mi na to że sprężarka do wymiany lub naprwawy, może ktoś miał podobne zdarzenie. Pozdrawiam!
  • Odpowiedz

Klimek

2007-06-14, 20:00:08
Użytkownik
Moze sprezarka nie rozlaczala. Chodzila caly czas i dawala mylne cisnienia na czujnik przez co zalaczaly sie wentylatory.
  • Odpowiedz

jarek34

2007-06-14, 20:05:05
Nowy użytkownik
jeśli chodzi o sprężarkę to przacowała było słyszalne włączanie i wyłączanie jak sie włączała to silnik przyspieszał obroty fachowcy potwierdzili że pracuje normalnie dowiedziałem sie że z tyłu sprężarki jest jakiś zaworek który w przy rozszczelnieniu powoduje wyciek gazu i oleju tylko czy może dojść do rozszczelnienia tego zaworu bez przyczyny?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-06-14, 21:43:00 przez jarek34.)
  • Odpowiedz

Absolut

2007-06-15, 21:00:56
Użytkownik
a może poprostu czujnik zwalony i nie rozłancza jak się nazbiera za dużo ciśnienia
  • Odpowiedz

jarek34

2007-06-15, 21:40:31
Nowy użytkownik
byłem dziś u jeszcze jednego gościa od klimy znajomy mi polecił go. stwierdził że poprostu wentylatory się nie załączją tak jak trzeba. Owszem jak na minutę pracy to załączyły sie przed samym rozszczelnieniem ale na zdrowy rozum to chyba nie to ale umówiłem sie z nim na poniedziałek ma pogrzebać zobaczymy.
Ja osobiście postawił bym na to że coś jest niedrożne nazbierało sie ciśnienia i wywaliło zawór na sprężarce. gość stwierdził że to wentylatory nie schłodziły czynnika i zrobiło sie takie ciśnienie że piardnęło ale zobaczymy i tak niedziała niech grzebie może coś wymyśli. Pozdro!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa