Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Projekt szafy wentylacyjnej

6 Odpowiedzi, 6194 Wyświetleń

ambrek

2007-08-16, 10:34:50
Nowy użytkownik
Witam! Uprawiam sport żużlowy. W moim warsztacie panuje wilgoć z powodu braku przewiewu, gdyż warsztat znajduje się pod trybunami stadionu, jest jeden duży wentylator, lecz on nie może chodzić całą noc. W owym warsztacie zostawiam, swój kevlar (kombinezon) i wszelkie ochraniacze. Po parokrotnym zostawieniu mojej zbroji (ochraniacze) w metalowej szafce śmierdzi jak nie powiem co. Chciałbym zrobić sobie szafkę montując wentylatorki, by była odpowiednia wentylacja, by to się wietrzyło i było utrzymane w odpowiednim stanie. Posiadam starą dużą szafę metalową z 2 przegrodami. (po porostu są dwie drzwiczki, 2 szafki złączone. W jednej będę chciał trzymać kevlar w drugiej ochraniacze. Powiedzcie co i jak mam zamontować. Najlepiej, żeby to były wiatraczki na 12 V czy na jaki kolwiek zasilacz, do tego mógłbym zakupić czasowy włącznik i wyłącznik, w przypadku dłuższej nieobecność w warsztacie który by regulował prace instalacji.

Proszę, o rysunki, linki do aukcji czy jaką kolwiek pomoc. Dziękuję pozdrawiam
czekam na szybką odpowiedź.
moje GG: 5110331
  • Odpowiedz

sputnik

2007-08-16, 14:13:19
Użytkownik
najprosciej było by kupic klimatyzator przenośny. włączysz osuszanie i wilgoć będzie usunięta z powietrza
  • Odpowiedz

ambrek

2007-08-17, 22:43:46
Nowy użytkownik
Czy dobrym pomysłem jest zamontowanie paru wiatraczków takich od komputera tak aby np 2 dmuchały do środka szafy a 2 wyciągały ?
  • Odpowiedz

sputnik

2007-08-19, 20:43:49
Użytkownik
raczej nie bardzo wentylatory od kompa strasznie wyją i maja niewielką wydajność poza tym uzyskasz tylko niewielkie przewietrzenie. jeśli CI nie zależy na hałasie to najwyżej zamontuj te wentylatorki jako nawiew wszystkie 4 a zrób dziury aby powietrze miało miejsce się gdzie wydostać. ale moim zdaniem niewiele to da
  • Odpowiedz

ambrek

2007-08-20, 16:05:26
Nowy użytkownik
To jakie mam wentylatory założyć by to wydajniejsze było ? (może hałasować)
  • Odpowiedz

sputnik

2007-08-20, 22:10:51
Użytkownik
jeśli zależy Ci tylko na przewietrzeniu to najtańsze będą takie do ubikacji dobiera się je względem przewodów wentylacyjnych rozpiętość jest od fi 80, 100, 125, 160 i 200. możesz podać kubaturę szafy tak mniej więcej. jeszcze jedno nie wiem na ile da Ci takie przewietrzenie szafy.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa