Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pompa próżniowa mastercool

7 Odpowiedzi, 6669 Wyświetleń

maxagd

2007-09-25, 19:04:33
Nowy użytkownik
Witam i mam zapytanie w sprawie pompy.Posiadam nową pompe i zauważyłem dziwne zjawisko, a mianowicie jak pompę załącze to potrafi dostac lewe obroty podczas startu i po sekundzie albo dwóch przełancza się na pracę normalną.Dzieje się to co jakiś czas.Dzisiaj również zauważyłem że w przewodzie między manometrem a pompą po ściągnięciu próżni był olej i odnoszę wrażenie że ten olej pochodzi z pompy.Próżnię ściągałem z przerwami.Proszę o pomoc i wypowiedzi w tej sprawie co koledzy myślą na temat pracy tej pompy.Pompa jest nowa mam ją tydzień.
  • Odpowiedz

senior

2007-09-25, 20:05:04
Zaawansowany użytkownik
jedyne co może być to kondensator ( trochę to dziwne, ale kiedyś miałem coś takiego w sprężarce klimatyzatora) ktoś miał coś podobnego?
  • Odpowiedz

maxagd

2007-09-26, 07:12:07
Nowy użytkownik
senior napisał(a):jedyne co może być to kondensator ( trochę to dziwne, ale kiedyś miałem coś takiego w sprężarce klimatyzatora) ktoś miał coś podobnego?
A co do kondensatora to hyba tak bo zdażyło sie że pompa pod obciążeniem wystartowała po 1 sekundzie objawy jak na kondensator ale ta pompa jest nowa i jest to mastercool wydawało mi się że ta firma to dobra jakość a tu lipa.
  • Odpowiedz

crocens

2007-09-28, 19:42:05
Top użytkownik
W jakiej temperaturze działo się to zjawisko?
.
  • Odpowiedz

maxagd

2007-09-29, 15:43:31
Nowy użytkownik
crocens napisał(a):W jakiej temperaturze działo się to zjawisko?
W pomieszczeniu było 19 stopni.
  • Odpowiedz

crocens

2007-09-30, 20:41:12
Top użytkownik
Rzeczywiście, urządzenia mastercool cieszą się dobrą opinią, lecz zawsze może zdarzyć sięjakaś czarna owca w rodzinie ;-) niewiele Ci mogę pomóc, podobne zjawisko obserwowalem w mojej pompie przy niskich temperaturach. I rzeczywiście przy uszkodzonym kondensatorze mogą być takie objawy, jako iż jest on do startu niezbędnie potrzebny...
.
  • Odpowiedz

maxagd

2007-10-01, 16:24:54
Nowy użytkownik
crocens napisał(a):Rzeczywiście, urządzenia mastercool cieszą się dobrą opinią, lecz zawsze może zdarzyć sięjakaś czarna owca w rodzinie ;-) niewiele Ci mogę pomóc, podobne zjawisko obserwowalem w mojej pompie przy niskich temperaturach. I rzeczywiście przy uszkodzonym kondensatorze mogą być takie objawy, jako iż jest on do startu niezbędnie potrzebny...
Jutro jedzie do servisu.Pozdrowienia MAX
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa