Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Split LG S12AH

6 Odpowiedzi, 6025 Wyświetleń

amigo76

2007-12-13, 19:13:04
Nowy użytkownik
Witam wszystkich forumowiczów. Czy ktoś z Was posiada może schemat ideowy ( elektryczny) jednostki zewnętrznej LG S12AH ??? Jestem elektronikiem, nie zajmuję sie generalnie klimatyzacją, ale dostałem " w spadku" taki zestawik z tym ze jednostka zewnetrzna jest częściowo....zdewastowana. Brakuje kilku kabli, parę jest uciętych, nie ma kondensatora który podobno tam się znajdował. Po doprowadzeniu elektryki do porządku samym zmontowaniem i podłączeniem zajmie się już specjalista od tych magicznych miedzianych rurek Smile. Będę wdzięczny za udostępnienie takiej serwisówki. W zamian oferuję pomoc w dziedzinie elektroniki - zajmuje się naprawą sprzętu, praktycznie wszystkiego co da sie podłączyć do napięcia Smile. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

bodzio

2007-12-13, 20:30:50
Zaawansowany użytkownik
Tutaj zobacz: http://www.portal.pregon.pl/component/op...ef44cc2cc/
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-12-13, 20:31:01
Moderator
w jednostce zew nie ma elektroniki
kondensatory powinny byc dwa jeden do wentylatora drugi do sprezarki
sygnał kompresor dostaje z jed wew tak samo went. oraz zawor czterodrogowy do grzania
podłaczenia od lewej na złaczce(przyłaczu el)- sprezarka, zero,wentylator, zawor czterodrogowy
postaram sie wysłac schemat jakby opis nie pomogł

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

amigo76

2007-12-14, 19:47:36
Nowy użytkownik
bodzio - dzięki za linka ale jak to zwykle bywa akurat tego modelu nie ma Sad Mój to AS-H126RLA0 ). Co prawda są tam podobne ale różnią się np. literami na końcu i podejrzewan że jak w każdym sprzęcie "prawie robi wielką różnicę" Smile. Tak więc radekklima jeżeli masz odpowiedni schemacik to podeślij - jeżeli masz taką wiedzę to interesują mnie też wartości pojemności kondensatora - oryginalnie jest podobno wstawiany podwójny.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-12-14, 20:34:41
Moderator
schemacik bedzie w poniedziałek
  • Odpowiedz

amigo76

2007-12-16, 11:06:30
Nowy użytkownik
Dzieki za zainteresowanie i pomoc-czekam niecierpliwie. Pozdrowionka. Wojtek
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa