Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

(Carrier Xarios 200 04)

6 Odpowiedzi, 7700 Wyświetleń

zimnepiwo

2018-03-22, 07:36:00
Nowy użytkownik
Witam.Jak wymienić olej w kompresorze hermetycznym xariosa 200? Jest tam taka szpilka trzymająca wtyczkę I obok jest napis OIL ale jakoś cieżko to odkrecić o ile się odkręca. Ile oleju wchodzi do kompresora no I jaki olej zapodac 32 czy 64 bo magicznego od carriera chwilowo brak. Wiem że najlepiej wlać tyle ile wyleci ale myślę że łatwo nie będzie .Może nowy korek zrobić I zalutować. A może ten fabryczny też jest zalutowany. Proszę o jakieś sugestie żeby czegoś nie spi....... Big Grin
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-03-23, 18:25:54
Moderator
Po co chcesz wymieniac olej?
  • Odpowiedz

zimnepiwo

2018-03-23, 19:06:09
Nowy użytkownik
Bo jest to auto nowo nabyte w mojej flocie, bo jest zatarty kompresor drogowy, bo nie wiem czy jak zacierał się kompresor to oba pracowały narzemiennie czy jednak nie, bo widoczne są miejsca wycieku czynnika I oleju no I Ginter Carrier napisał że co dwa lata wymienić. Zrobić wszystko jak należy załadować czynnik ( z Pewexu ) I niech paca cały sezon. Dobrze że w tym modelu podarowali sobie odolejacz. Big Grin
  • Odpowiedz

zimnepiwo

2018-03-25, 17:59:48
Nowy użytkownik
Sam sobie muszę odpowiadać chyba. Kompresor jest chyba rotacyjny wiec pewnie potrzebuje mało oleju. A może odlutować zawór kierunkowy I spróbować przez (ssanie) Może coś wyleci. Robił ktoś sekcje takiego kompresora?
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-03-26, 20:21:44
Moderator
500 236 866, zadzwon to ci powiem bo pisania za dużo
  • Odpowiedz

zimnepiwo

2018-03-26, 20:25:21
Nowy użytkownik
O.K Zadzwonie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa