Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja dla pokoju

6 Odpowiedzi, 10582 Wyświetleń

Kermit

2012-06-21, 11:38:07
Nowy użytkownik
Witam.

Na początku muszę napisać że jestem całkowicie zielony jeżeli chodzi o tematykę klimatyzacji,
nie posiadam jej nawet w samochodzie co na te czasy już praktycznie jest standardem.

Chciałbym żeby ktoś kto jest obeznany w temacie doradził mi jaką klimatyzacje kupić do pokoju na poddaszu.
Pokój ten w ciągu lata nagrzewa się do wysokich temperatur i panuje w nim okropny zaduch.
Praktycznie rzecz biorąc nie da się w nim oddychać mimo dwóch wentylatorów i okna otwartego cały czas.
Okno niestety jest tylko jedno typu jaskółka przez co w pokoju nie ma przewiewu nawet przy włączonym wentylatorze zamontowanym przy suficie który w teorii miał wyciągać gorące powietrze.
Wysokość pokoju rozciąga się od 1,4 metra do 2 metrów.

Chciałbym wiedzieć w jakim przedziale cenowym się poruszać i czy będę musiał
wykuwać otwór na dwór aby ją zamontować ponieważ ściany w budynku są dosyć grube.

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Jeżeli będą potrzebne dodatkowe informacje odnośnie pokoju to jestem do dyspozycji.
  • Odpowiedz

awax

2012-06-21, 11:48:13
Top użytkownik
Cóż,dla Pokoju to ludzie umierali.
Może warto zaprosić firmę instalacyjną,która na miejscu zaproponuje odpowiednie urządzenia.
  • Odpowiedz

dekart-clima

2012-09-18, 09:19:59
Nowy użytkownik
Znajomi kupili zwykły agregat w markecie z wyciągiem na zewnątrz i całkiem dawał radę. Nie wiem jak będzie w dalszej eksploatacji.
Pozdrawiam
Dekart-Clima

klimatyzacja opole
  • Odpowiedz

ekolog

2016-09-16, 08:03:28
Nowy użytkownik
A wiesz o jakiej mocy urządzenie będzie potrzebne? To istotne by wyliczyć ilość zysków ciepła, żeby nie dać ani za małego, ani za dużego klimatyzatora
  • Odpowiedz

Bolas

2016-09-17, 02:57:10
Zaawansowany użytkownik
[Obrazek: 3523995100_1384950767.jpg]
Za odkopywanie postów sprzed lat.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-09-28, 06:57:49
Top użytkownik
dekart-clima napisał(a):Znajomi kupili zwykły agregat w markecie z wyciągiem na zewnątrz i całkiem dawał radę. Nie wiem jak będzie w dalszej eksploatacji.
Teeee jaki zwykły agregat z wyciągiem na zewnątrz .... Big Grin Big Grin Big Grin
Co to za skandal tu się wdał ? Big Grin
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa