Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wentylacja i klimatyzacja przemysłowa - praca

6 Odpowiedzi, 10577 Wyświetleń

misiek26

2013-02-09, 14:59:37
Nowy użytkownik
Witam,pytanie trochę z innej beczki jestem studentem I roku Inżynierii Środowiska, w przyszłości będę musiał wybrać sobie specjalizację - będzie to prawdopodobnie wentylacja i klimatyzacja przemysłowa. Wiecie może jak kształtuje się na obecną chwilę sytuacja w branży(zarobki etc), jaka jest przyszłość w zawodzie?
Mam teraz ostatnią chwilę,żeby coś jeszcze ewentualnie zmienić , w ostatecznosci obrać inny kierunek studiów.
dokładniejszy opis studiów:http://www.gorn.agh.edu.pl/view.php?s=02.02.03.02
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-02-09, 18:56:47
Top użytkownik
Przyszłość jest zawsze nie wiadoma.Kierunek jest z przyszłością o ile będziesz potrafił zaprojektować.Znam projektantów którzy potrafią zaprojektować a nie wiedzą jak wygląda zawór rozprężny.Specjalizacja z przyszłością.Warto skorzystać z praktyki.Według obliczeń można zastosować zawór rozprężny renomowanej marki.Tylko czy ten element układu spełnia normy wydajności?Pewna firma zastosowała formę w odlewnictwie zapewniającą identyfikację swojego produktu.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

misiek26

2013-02-11, 13:41:59
Nowy użytkownik
Ja też nie mam pojęcia co to zawór rozprężny Tongue Narazie na I roku mam przedmioty typu chemia,fizyka,matematyka , czyli nic konkretnego. Teraz będę kupował książki dotyczące wentylacji i zaczynam kształcić się dodatkowo samodzielnie, oprócz tego co w szkoleSmile Puki co narazie sama teoria Smile
Jeszcze się waham między tymi studiami, a informatyką,ale chyba już niczego nie będę zmieniał Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-02-11, 13:58:06 przez misiek26.)
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-02-11, 14:26:07
Zaawansowany użytkownik
Zawór rozprężny to element dławiący,dozujący ,wtryskowy nieszczęśliwie nazywany w języku polskim zaworem i to rozprężnym bezsensowna nazwa a z książkami to strata czasu i pieniędzy w pracy nauczysz się więcej i szybciej jak z książek powodzenia Cool
  • Odpowiedz

misiek26

2013-02-11, 16:56:27
Nowy użytkownik
Niestety narazie nie mam szans pracowac i pewnie puki co nie będę miał, a chciałem sie pouczyc czegos przydatnego w przyszłosci, myslałem ze ksiazki nie są taka zła opcją ;p
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-02-11, 16:58:01 przez misiek26.)
  • Odpowiedz

budojust

2019-03-14, 12:10:25
Nowy użytkownik
Hej mam do Was pytanie Big Grin! Skąd mogę kupić bardzo dobrej jakości wentylatory przemysłowe - dokładnie chodzi mi o wentylatory garażowe. Zastanawiam się nad zamówieniem wentylatorów garażowych od firmy http://sursys.pl/wentylatory/wentylatory...e-garazowe. Macie może wentylatory od tej firmy? Polecacie? Z góry dziękuje za każdą opinie Smile.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-03-15, 20:00:56 przez budojust.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa