Może mi ktoś podpowie czy jest gdzieś w Polsce serwis refco?niestety waga mi się rozpadła tzn.wyświetlacz wylał,ewentualnie może znacie kogoś w Wawie kto mógłby to naprawić?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Pomoc
16 Odpowiedzi, 14656 Wyświetleń|
Może być ciężko, chyba firma AGMET (www. agmet . cc. pl) się tym zajmuje.
Jakby ktoś potrzebował samej klawiaturki (folijki) to mogę pomóc.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Przemonter napisał(a):Może mi ktoś podpowie czy jest gdzieś w Polsce serwis refco?niestety waga mi się rozpadła tzn.wyświetlacz wylał,ewentualnie może znacie kogoś w Wawie kto mógłby to naprawić? Możemy pomóc, a przynajmniej się postaramy, ale potrzebuję kilka informacji.... Czy uszkodzeniu uległ cały panel sterujący, wyświetlacz czy klawiatura? Po której stronie znajduje się "szybka" z tyłu panelu steruącego (po lewej czy prawej stronie)? Czy to jest waga Ref-Meter-Octa (platforma ważąca w kształcie osmiokątu foremnego) czy Ref-Meter (platforma ważąca kwadratowa)? Niestety serwisu Refco w Polsce nie ma. Jedyne co można zrobić to zamówić nowy element. Jeśli w wadze popsuła się elektronika, to mogę podać kontakt do firmy w Polsce (Poznań), do której odsyłamy klientów z takimi usterkami.
Podepnę się pod temat
Poszukuje bloku zaworowego do stacji odzysku Refco PLUS-12 Pojawiła się nieszczelność na jednym z zaworów. Doszczelniłem to miejsce lecz pokrętło jak i blok działają w trybie awaryjnym
Mi przy naprawie innej stacji (Aspen) pomogło m.in. Zawór M2-10-95 do zestawu manometrów http://elgracool.pl/product-pol-630-Zawo...etrow.html . O to chodzi?
Jest tylko jedna firma która to może zrobić całkiem prawnie.Czyli urząd miar.Czy Refco wprowadzając produkt do obrotu korzystała z tego urzędu aby wagę dopuścić do pracy zgodnie z przepisami?.Czy ta owa waga jak i inne produkty chociażby elektroniczne manometry posiadają certyfikaty polskich urzędów miar i jakości?Każda naprawa związana jest z wydaniem certyfikacji.Taka jest prawna prawda.Niedługo dojdzie do tego aby zegarmistrz miał certyfikat zegara atomowego.Tyle co do prawa unijnego.My wiemy że waga może ważyć dobrze.Ale niestety klient może żądać certyfikatu na wagę.A co na to refco naprawione za pomocą koleżeńskiej metody kolegi Shitashii ? Może wyświetlacz ożyje poza funkcją urządzenia?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Może masz rację, a może nie. Jak klientowi będzie się psuło chociażby kilkaset kg towaru, to certyfikat będzie miał w głębokim poważaniu.
Pod wpływem wagi do napraw i napełniania urządzeń?
klimatolog napisał(a):Jest tylko jedna firma która to może zrobić całkiem prawnie.Czyli urząd miar. Ale co może zrobić ? Naprawić wagę ? Być może , prawdopodobnie mogą chcieć ale czy się znają na tej wadze ? Na pewno mogą zalegalizować . Jeśli masz sprawną wagę i chcesz mieć legalizację sam możesz im zawieźć koszt do 50kG co koło 70 zł . Legalizacja ważna 2 lata kalendarzowe . Tylko kto to robi z naszymi wagami ????! Ktoś biegał z wagą do GUM ? Wątpię .
niestety to nie ta część
w moim przypadku króciec prowadzący zaworek kulowy ma tylko jeden oring i głębokość prowadząca w bloku wykonanym z aluminium to 2 mm podejrzewam że wystarczył jedno uderzenie boczne w pokrętło które odkształciło otwór w którym jest oś pokrętła. Kombinacja umieszczania kulek w bloku magiczna ale nieżywotna Podobnie jak w zaworkach kulowych przy wężykach zhu.agmet napisał(a):Uszkodził się wyświetlacz,właściwie sam go uszkodziłem.Waga to REF-METER kwadratowa.Znalazłem w necie firmę z Poznania ul.Górecka proszę o potwierdzenie czy to ta sama firma bo chciałbym sprawdzić wiarygodność jak to w necie,mogę wysłać i już nie odzyskać.Przemonter napisał(a):Może mi ktoś podpowie czy jest gdzieś w Polsce serwis refco?niestety waga mi się rozpadła tzn.wyświetlacz wylał,ewentualnie może znacie kogoś w Wawie kto mógłby to naprawić?
To niech Ci wyślą szczegółową ofertę na naprawę, będzie wiążąca. Wysyłasz kurierem i masz kwity.
gadget napisał(a):gadget czy wagę posiadasz dla uspokojenia klienta czy dla własnej potrzeby?Po co naprawiać skoro łazienkowa kosztuje 35-złotych.klimatolog napisał(a):Jest tylko jedna firma która to może zrobić całkiem prawnie.Czyli urząd miar.
Przemonter napisał(a):zhu.agmet napisał(a):Uszkodził się wyświetlacz,właściwie sam go uszkodziłem.Waga to REF-METER kwadratowa.Znalazłem w necie firmę z Poznania ul.Górecka proszę o potwierdzenie czy to ta sama firma bo chciałbym sprawdzić wiarygodność jak to w necie,mogę wysłać i już nie odzyskać.Przemonter napisał(a):Może mi ktoś podpowie czy jest gdzieś w Polsce serwis refco?niestety waga mi się rozpadła tzn.wyświetlacz wylał,ewentualnie może znacie kogoś w Wawie kto mógłby to naprawić? Tak, to ta firma. coldtherm napisał(a):niestety to nie ta część Niestety stacji PLUS-12 nie ma już w ogóle ofercie Refco i tym samym obawiam się, że mogą nie mieć części zamiennych do tej stacji. Ale nie zaszkodzi się ich spytać. Zrób proszę zdjęcie uszkodzonego elementu i postaram się zadziałać.
dziękuje za zainteresowanie
w najbliższych dniach podeśle fotke pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY