Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jak czyścić splita

8 Odpowiedzi, 7539 Wyświetleń

Qba

2008-06-16, 18:45:55
Zaawansowany użytkownik
Witam ponownie i jak zwykle pytanko do praktyków
-pytanie jak w temacie -z tym że pomieszczenie b.zapylone więc chciałbym rzetelnie podejść do zlecenia(czy jest potrzeba rozkręcać całą obudowę) doradzcie coś jak to robicie ? Dziękuję
  • Odpowiedz

miro102

2008-06-16, 19:17:52
Nowy użytkownik
No jasne ze rozkrecac bedzie ci wygodniej i zajmie ci to wiecej czasu, klijent nie bedzie marudził ze bierzesz kase za nic
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-16, 19:39:49
Moderator
Przy większym zapyleniu to zwracaj uwagę na zabrudzenie wentylatora bo często na to się nie zwraca uwagi a to ma bardzo duże znaczenie. Z wentylatora robi się wałek i mało co dmucha i klient mówi że słabo chłodzi a przy zdjęciu obudowy to napewno lepiej się wyczyści w tych zakamarkach no i jakieś dziwne bakterie nie badą się tam tworzyły Smile
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

wogotto

2008-06-18, 21:52:59
Użytkownik
Jak to zrobic? to proste wentylator to aluminium i powodzenia zycze jak go bys chcial wyciagnac jezeli tego nie praktykowales to nie proponuje .Kompresor i duzo powietrza zalatwi sprawe
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-19, 13:35:20
Moderator
Pędzelek i przedmuchiwać tak jak pisał wogotto.
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-19, 16:13:39
Użytkownik
jak kolega nie ma praktyki to radzilbym obudowy nie sciagac chyba ze to jakies firmowe urzadzenie z jakims śmieciem bedziesz mogl miec powazniejszy problem ze zlozeniem, do konserwacji oczywiscie plyn odtluszczajacy i antybakteryjny obowiazkowo
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-19, 16:31:38
Moderator
maro196 ma rację ja już raz się tak kiedyś naciołem że 45 minut kombinowałem bo nie mogłem zapiąc obudowy a plastiki stare i strach było że się może coś połamać lub zatrzask pęknąć a dotego split był wkomponowany w regał i to była całkowita klapa bo dostęp był bardzo trudny.
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-19, 18:47:53
Użytkownik
wiesz ja kiedys podlaczalem takiego no name to az srubokretem rzucilem myslalem ze szlak mnie trafi hehe dlatego sciagam jak jest koniecznosc ostateczna
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa