Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy jest szansa na naprawę lodówki?

5 Odpowiedzi, 7351 Wyświetleń

marys8686

2014-09-27, 13:56:26
Nowy użytkownik
Witam , banalna awaria - przy przekładaniu zamrożonego mięsa z jednej półki zamrażarki na drugą uszkodziłem aluminiową rurkę i szybko wyciekł gaz. Czy opłaca się taką lodówkę naprawiać, w jaki sposób można tą uszkodzoną rurkę naprawić - kleić , lutować, widziałem kiedyś jakieś specjalne złączki do tego typu rzeczy , jak się je zakłada, czy może jest to nieopłacalne? Dzwoniłem do kilku firm serwisowych AGD w mojej okolicy (Brodnica, kuj. - pom.) i wszędzie mówili, że albo takich rzeczy nie robią albo nie dają gwarancji na tego typu naprawy (mowa była o klejeniu) . Czy możecie kogoś polecić , albo ew. jakiś sklep gdzie można kupić takie złączki?
Moja lodówka to 5 lub 6-letnia BEKO 34000VR . Będę wdzięczny za fachowe i rzeczowe podpowiedzi, pozdrawiam

Poniżej jeszcze zdjęcie złączek o które pytałem wyżej [Obrazek: 624683c425a3b.jpg.html]
  • Odpowiedz

MarioO

2014-09-27, 15:51:08
Zaawansowany użytkownik
Jest to do zrobienia.Szwagier był w podobnej sytuacji.Zaczął robić porządek w zamrażalniku dzień przed świętami.Wyrwał rurkę.Ja lodówki naprawiam właśnie od święta Smile Ekspanderem powiększyłem jedną z rurek tak aby weszła jedna w drugą ,klej dwuskładnikowy,wlutowanie zaworka serwisowego,próżnia,R134a i mięsiwo uratowane.Działa to już ze 4 lata.Sam tego nie zrobisz.Ekspander jest droższy od lodówki a gdzie reszta + brak wiedzy.Poszukaj serwisu od lodówek.Raczej kleić nie będą.Zrobią to bardziej fachowo bo w tym siedzą
  • Odpowiedz

renegat35

2014-09-28, 17:14:58
Użytkownik
uszkodziłeś? urwałeś, załamałeś czy zrobiłeś dziurkę w rurce?
  • Odpowiedz

Klim

2014-09-28, 17:30:00
Użytkownik
Można polutować jak się umie Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-09-29, 17:13:10
Moderator
Te złączki to chyba Lockring
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa